România a pierdut cu 0-1 meciul cu Serbia disputat luni, la Stara Pazova, în runda inaugurală a Grupei 9 din prima fază a preliminariilor Campionatului European pentru junioare Under 17 – Cehia 2017. Rezultatul confruntării care a avut loc în Centrul Sportiv al Federației Sârbe de Fotbal, în fața a 200 de spectatori, a fost stabilit de Andjela Frajtovic, în minutul 13. Autoarea golului a fost titulară în toate cele trei partide pe care Serbia le-a jucat în Campionatul European pentru junioare Under 17 – Belarus 2016, competiție desfășurată în urmă cu patru luni.

Selecționerul Adrian Ambrosie a trimis în teren următoarele jucătoare: Szidonia SALAMON – Daniela MATEȘ (76, Alexandra TUNOAIA), Melinda NAGY, Raluca BORODI, Ștefania BURCEA – Vanessa VIZITIU – Oana NEGREA, Alexandra SFIEA, Ana Maria VLĂDULESCU (60, Bianca BIRIȘ), Genoveva ROȘIE (74, Diana PETRESCU) – Mădălina BOROȘ.

Belgia, a doua adversară

Tot luni, în celălalt duel din prima etapă, la Pecinci, Belgia a învins Ucraina cu 4-0. În cea de-a doua rundă, miercuri, tricolorele se vor întâlni cu belgiencele. Iată programul ultimelor patru meciuri:

Etapa a 2-a (miercuri, 28 septembrie 2016; ora 16:00, ora României)
Belgia – România, Centrul Sportiv al Federației Sârbe de Fotbal (Stara Pazova)
Serbia – Ucraina, stadionul ”Suvaca” (Pecinci)

Etapa a 3-a (sâmbătă, 1 octombrie 2016; ora 16:00, ora României)
Ucraina – România, stadionul ”Suvaca” (Pecinci)
Serbia – Belgia, Centrul Sportiv al Federației Sârbe de Fotbal (Stara Pazova)

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 11 grupe din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită). Clasamentul reprezentativelor de pe poziția a treia va fi întocmit pe baza rezultatelor pe care aceste echipe le vor obține cu formațiile de pe locurile 1 și 2.

În sezonul 2016-2017, reprezentativele de junioare Under 17 sunt alcătuite din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2000.