Echipa națională de junioare Under 15 a României a pierdut cu 2-5 meciul amical cu reprezentativa similară a Slovaciei disputat joi, în baza sportivă din Jucu. Cele două formații se întâlniseră în aceeași comună clujeană și marți, într-un test de pregătire încheiat cu o remiză, 1-1.

În partida de joi, scorul a fost deschis de gazde: Roxana Mirea, jucătoarea care a marcat pentru tricolore în primul duel cu slovacele, a punctat din penalty în minutul 9. Michaela Seckova a egalat în minutul 16, însă Roberta Dimulescu le-a adus din nou în avantaj pe românce în minutul 22. Până la pauză, Timea Feketeviziova (minutul 27) și Kristina Sivcova (40) au întors rezultatul în favoarea Slovaciei. Adversarele tricolorelor au înscris și în repriza secundă, prin Michaela Seckova (60) și Viktoria Kovalikova (68, din penalty), și au câștigat cu 5-2.

Irina Codrea, antrenoarea României, a trimis în teren următoarele jucătoare: Barbara SANDOR (41, Ioana GRIGORAȘ) – Brigitta SZASZ BENCZE (59, Maria BIZSI), Krisztina BENO (25, Edvina CIONTOȘ), Larisa GRIGORE, Roberta DIMULESCU, Rita MITRI (70, Daria RAILEANU), Roxana MIREA, Adela IOSIF (53, Adelina RUSU), Raluca DRAGOȘ (57, Adina BORODI), Antonia ROTILĂ (47, Kincso SZEKELY), Noemi VINCZE (69, Gabriela ȚIȚU).

Reprezentativa tricoloră alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2002 va disputa primele meciuri oficiale în cea de-a doua jumătate a anului 2018, atunci când vor începe preliminariile ediției din 2019 a Campionatului European pentru junioare Under 17.