România Under 19 va evolua alături de Danemarca, Slovacia și Lituania în Grupa 3 din prima fază a preliminariilor Campionatului European pentru junioare Under 19 – Elveția 2018, s-a stabilit vineri, printr-o tragere la sorți desfășurată la Nyon. Meciurile din această serie se vor juca în Lituania, în perioada 8-14 septembrie 2017.

Cele 12 grupe ale turului inaugural din preliminarii:

Grupa 1: Germania, Islanda (gazdă), Muntenegru, Kosovo;
Grupa 2: Anglia, Slovenia, Țara Galilor, Kazahstan (gazdă);
Grupa 3: Danemarca, România, Slovacia, Lituania (gazdă);
Grupa 4: Spania, Ucraina, Azerbaidjan, Albania (gazdă);
Grupa 5: Norvegia, Portugalia (gazdă), Irlanda de Nord, Cipru;
Grupa 6: Olanda (gazdă), Irlanda, Estonia, Letonia;
Grupa 7: Franța, Italia, Moldova (gazdă), Insulele Feroe;
Grupa 8: Belgia, Austria (gazdă), Croația, Macedonia;
Grupa 9: Suedia, Cehia, Belarus, Bulgaria (gazdă);
Grupa 10: Scoția, Turcia, Ungaria (gazdă), Armenia;
Grupa 11: Finlanda (gazdă), Serbia, Bosnia-Herțegovina, Israel;
Grupa 12: Rusia, Polonia, Grecia, Georgia (gazdă).

Partidele se vor disputa în toamna anului 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită, programat în prima jumătate a anului 2018, vor fi șase serii din câte patru formații. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 2 se vor califica în Campionatul European pentru junioare Under 19 – Elveția 2018.

Formațiile care vor participa în preliminarii și în turneul final vor fi alcătuite din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 1999.

De asemenea, tot vineri, tragerea la sorți de la Nyon a stabilit și că Irlanda, Grecia și Bosnia-Herțegovina vor fi adversarele sellecționatei Under 17 a României în Grupa 4 din primul tur al preliminariilor Campionatului European pentru junioare Under 17 – Lituania 2018. Meciurile din această serie se vor juca în Bosnia-Herțegovina, în perioada 24-30 septembrie 2017.

Cele 11 grupe din faza inaugurală a preliminariilor:

Grupa 1: Elveția, Polonia (gazdă), Ucraina, Insulele Feroe;
Grupa 2: Anglia, Scoția, Slovacia, Letonia (gazdă);
Grupa 3: Spania, Islanda, Azerbaidjan (gazdă), Muntenegru;
Grupa 4: Irlanda, Grecia, România, Bosnia-Herțegovina (gazdă);
Grupa 5: Franța, Danemarca (gazdă), Țara Galilor, Kazahstan;
Grupa 6: Suedia (gazdă), Rusia, Croația, Israel;
Grupa 7: Cehia, Olanda, Turcia, Estonia (gazdă);
Grupa 8: Norvegia, Ungaria (gazdă), Bulgaria, Moldova;
Grupa 9: Belgia, Serbia (gazdă), Belarus, Macedonia;
Grupa 10: Austria, Portugalia (gazdă), Irlanda de Nord, Georgia;
Grupa 11: Italia, Finlanda, Slovenia (gazdă), Malta.

Partidele se vor disputa între 1 august 2017 și 29 octombrie 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită (fază în care Germania este calificată direct), programat în prima jumătate a anului 2018, vor fi șase serii din câte patru reprezentative. Echipele care se vor clasa pe locul 1 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 2 se vor califica în Campionatul European pentru junioare Under 17 – Lituania 2018. O parte dintre echipele care vor evolua în turneul final se vor califica în Cupa Mondială pentru junioare Under 17 – Uruguay 2018.

Reprezentativele care vor participa în preliminariile și în turneul final EURO 2018 vor fi alcătuite din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2001.