Echipa feminină Universitatea Alexandria a ocupat un onorant loc 4 la turneul de futsal U17, care a fost organizat în week-end, la Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita. În grupă rezultatele obținute de fetele lui Călin Pistolea au însemnat trei victorii categorice: 6-0 cu Fair-Play București, 5-0 cu Independența Baia Mare și 8-1 cu ACS Drobeta Turnu Severin.

Șirul succeselor, pentru teleormănence, a continuat în sferturile de finală, 5-1 cu CFR Timișoara. În semifinale, universitarele au pierdut la mare luptă meciul cu Armonia Fălticeni, la limită, cu 1-0. Ușor demoralizate, alexăndrencele au cedat și în finala mică, în fața localnicei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, cu scorul de 4-2. Competiția a fost câștigată de Olimpia Cluj, care a trecut în finală de Armonia Fălticeni, scor 2-1.

Lotul Olimpiei Cluj: Szidonia Salamon, Sara Câmpean, Melinda Nagy, Raluca Borodi, Daniela Mateș, Oana Negrea, Denisa Bularcă, Adela Iosif, Bianca Borcean, Edvina Ciontoș, Roxana Mirea și Antonia Rotilă. Antrenori: Marius Feșnic și Alina Moraru. 

Antrenorul formației teleormănene, Călin Pistolea, a mizat la turneul de la Odorheiu Secuiesc, pe următoarele jucătoare: Georgiana Seceanu, Georgiana Gologan, Andreea Diță, Cristina Tudorache, Otilia Durlă, Andra Olaru, Silvia Necula, Denisa Geaptar și Ștefania Ivan.

Meciurile au avut o durată de 30 de minute, împărțite în două reprize de câte un sfert de oră. Competiția a fost organizată de către Federația Română de Fotbal, cu scopul de a selecta jucătoare pentru echipa națională de futsal a României.

Călin Pistolea a remarcat că ”rezultatul este foarte bun, dar se putea mai bine”. Universitatea Alexandria este principala pretendentă la promovarea în Superliga feminină de fotbal, fiind calificată și în Cupa României, în faza optimilor de finală.

Sâmbătă, 25 februarie, Universitatea Alexandria va primi replica echipei de primă ligă, Real Craiova, în Cupa României. Partida este programată, cu începere de la ora 11.00, pe Stadionul Municipal din Alexandria.