NYON, SWITZERLAND - November 23: A general view ahead of the UEFA European Women's Under-19 Championship 2019/20 Qualifying Round draw at the UEFA headquarters, The House of European Football on November 23, 2018 in Nyon, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

Vineri, 23 noiembrie, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți pentru turneele de calificare dedicate reprezentativelor feminine U17 și U19.

La categoria U17, echipa națională a României se va afla în Grupa 2 și le va avea adversare pe reprezentativele Elveției, Turciei și Moldovei. Turneul de califiare va avea loc în Moldova, în perioada 19-25 septembrie 2019.

La Turul de Elită se califică primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune două lucuri trei, lor alăturându-li-se și echipele Spaniei și Germaniei.

La EURO 2020, din luna mai, turneu găzduit de Suedia, merg cele șapte câștigătoare de la Turul de Elită plus echipa gazdă, Suedia.

La Under 19, România a fost repartizată în Grupa 1 alături Macedonia, Slovacia și Franța, iar meciurile de calificare vor fi găzduite de Macedonia, în perioada 1-7 octombrie 2019. Primele două clasate din fiecare grupă plus patru cele mai bune locuri trei vor merge la Turul de Elită.

Turneul final al EURO 2020 dedicat formațiilor U19 va avea loc în Georgia și vor participa câștigătoarele celor șapte grupe din Turul de Elită plus țara gazdă.

Foto: UEFA