La Târgu Secuiesc s-au reunit luni dimineață fetele de la naționala de futsal U17 a României! Acesta e primul cantonament din istoria reprezentativei U17, care la toamnă va debuta în calificările pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice pentru tineret, competiție care va fi găzduită anul viitor de Argentina.

După selecția ce a avut loc la începutul anului la Odorheiu Secuiesc, antrenorul Endre Kacso va avea la dispoziție pentru cantonamentul din această săptămână 14 fete.

Iată lotul lui Endre Kacso: Szidonia Salamon, Raluca Borodi, Melinda Nagy, Oana Negrea, Daniela Mateș (Olimpia Cluj), Barbara Sandor, Mădălina Marinescu (Vasas Femina odorheiu Secuiesc), Andreea Diță, Georgiana Gologan (Universitatea Alexandria), Genoveva Roșie, Ana Vlădulescu (Real Craiova), Mădălina Boroș (ASA târgu Mureș), Cosmina Roșu (Armonia Dolhești) și Carmen Marcu (Universitatea Galați).

„E un nou început! Sperăm ca acest început să fie unul de care să ne aducem aminte cu plăcere peste ani. Demarăm un proiect interesant și, în același timp, de viitor. În această săptămână vom face doar antrenamente, două pe zi. În următorul, 12-16 iunie, la Odorhei, vom avea și meciuri amicale. Iar în perioada 21-25 iunie, naționala feminină U17 de futsal a României va participa la un turneu de dezvoltare organizat de UEFA în Italia”, a declarat Endre Kacso, antrenorul principal al echipei. Kacso va colabora cu Marius Feșnic, antrenor la Olimpia Cluj, echipa care oferă naționalei U17 cele mai mai multe jucătoare.

Săptămâna trecută, naționala de futsal băieți U17 a României s-a aflat la Odorheiu Secuiesc, tot sub comanda lui Endre Kacso, într-un stagiu de pregătire, al doilea pentru această echipă. România U17 a susținut și două meciuri de verificare, 7-5 cu juniorii de la FK Odorheiu Secuiesc și 6-6 cu KSE Târgu Secuiesc, echipă din prima ligă. „A fost o săptămână reușită. Mai e însă mult de muncă”, a comentat Endre Kacso. Naționala de băieți U17 a României va participa și ea la preliminariile pentru Jocurile Olimpice pentru tineret de anul viitor.