Echipa feminină națională de fotbal U 14 a României va juca în această săptămână două meciuri amicale cu selecționata similară a Moldovei. Cele două partide vor avea loc în stânga Prutului, aproape de Chișinău. Mai precis la Vadul lui Vodă, pe terenurile superbei baze de antrenament ale echipei naționale a Republicii Moldova. Primul meci e programat joi, 16 iunie, la ora 18:00, iar cel de-al doilea se va disputa sâmbătă, de la ora 10:00.

Acțiunea de la Vadul lui Vodă e prima pentru naționala U 14 a României. Cele 18 fete care vor face deplasarea în Moldova au fost selecționate după un trial la care au participat 40 de jucătoare de la aproape toate cuburile din țară. De destinele naționalei U 15 se ocupă Irina Maria Codrea, care ocupă și funcția de antrenor secund la naționala mare.

"Cele două partide cu naționala Republicii Moldova vor reprezenta în primul rând o acțiune de selecție. Le știm pe fete, le-am urmărit în acest sezon, dar vrem să le vedem și în aceste două meciuri amicale. Cum nu există competiții pentru naționalele U 15, avem la dispoziție, cu această generație, doi ani pentru a construi o națională U 17”, a spus Irina Codrea.

În lotul României se regăsesc jucătoare de la campioana Olimpia Cluj, Independența Baia Mare, Vasas Odorheiu Secuiesc, Selena Constanța, Steaua București, Alexandria, Târgoviște și Real Craiova.

Înaintea plecării spre Vadul lui Vodă, Irina Codrea a asistat, alături de o partedin staff-ul său (Iulian Szekely, Daniel Gherasim, Maria Delicoiu, Cornelia Ionescu) la partidele Turneului de Dezvoltare UEFA rezervat naționalelor feminine U 18 de la Mogoșoaia și Buftea.

A fost un turneu reușit, cu meciuri foarte bune. Am văzut jucătoare care pot evolua foarte bine la nivel mult mai înalt. Mă refer aici în primul rând la naționala Turciei, impresionantă în cele trei meciuri jucate la Mogoșoaia și Buftea”, a declarat Irina Codrea.