Roberta Dimulescu a marcat de trei ori în cele patru meciuri internaționale pe care echipa națională alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2002 le-a disputat până acum. Fotbalista de la Real Craiova a înscris chiar la debutul în reprezentativa României, într-un succes (2-1) repurtat în deplasare, cu Moldova, în vara acestui an.

Născută în 22 martie 2002, la Craiova, Roberta a plecat de mică în Spania, alături de familie, iar Peninsula Iberică este locul în care cea poreclită ”Bibi” a descoperit fotbalul. A fost legitimată la clubul Salesianos, a revenit în România în urmă cu doi ani, nu a renunțat la sport (pe lângă fotbal, practică atletism) și a ajuns să poarte tricoul echipei naționale.

Golgheterul celei mai tinere reprezentative feminine a României a vorbit pentru frf.ro, printre altele, despre sentimentele pe care le are atunci când i se cântă imnul, despre cum a ajuns să joace fotbal și despre ce visuri legate de echipa națională are.

– Roberta, cum a fost momentul în care ai înscris primul gol în tricoul echipei naționale?
– A fost un moment extraordinar, m-am simțit foarte bine! Am avut un sentiment de neimaginat, eram foarte fericită și mândră. M-am bucurat apoi că am ajutat la obținerea unei victorii, am învins Moldova cu 2-1.

– Cum te simți atunci când ești la centrul terenului și se cântă imnul României?
– Am un sentiment de mândrie și de bucurie, știu că trebuie să lupt, să dau tot ce am mai bun din mine. Imnul țării noastre îmi dă putere și mă motivează mult. Când mi se cântă ”Deșteaptă-te, române!”, inima îmi bate atât de tare încât nu o mai pot stăpâni! Să mi se cânte imnul este unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea.

”Odată ce ai ales ceva, mergi până la capăt!”

– Ai fost convocată la ambele acțiuni de pregătire internaționale și ai evoluat în toate cele patru meciuri. Cum te-ai integrat în lot?
– Mă înțeleg foarte bine cu coechipierele, suntem ca o familie: ne ajutăm, ne înțelegem, vorbim între noi. Mă simt foarte bine în prezența fetelor!

– Cum ai ales să practici acest sport?
– Am ales să joc fotbal pentru că pe terenul de fotbal mă simt cel mai bine, terenul de fotbal este lumea mea, iar mingea de fotbal este cea mai bună prietenă a mea. Iubesc acest sport! Prima dată am jucat în Spania, cu băieții, în curtea școlii, acolo unde m-a văzut un antrenor și mi-a propus să merg la un antrenament. Am mers o dată, de două ori și, apoi, am mers tot timpul! M-am îndrăgostit de acest sport în momentul în care l-am descoperit. Alt sport nu am practicat.

– A fost vreun moment în care ai vrut să renunți la fotbal?
– Nu! Au fost momente când credeam că nu voi mai putea… Credeam că se va termina tot, că nu voi putea trece peste perioadele respective, dar m-am ambiționat și am depășit acele momente. De când joc fotbal, niciodată nu am vrut să mă las de acest sport. Odată ce ai ales ceva, mergi până la capăt!

Asemănări cu Lionel Messi

– Care este postul pe care preferi să evoluezi?
– Cel de atacant. Șutând cu ambele picioare la fel, am jucat și ca mijlocaș dreapta și mijlocaș stânga, dar până la urmă am rămas atacant.

– Este vreo jucătoare pe care o ai model?
– Nu! Îmi place Cristiano Ronaldo, dar lumea îmi spune că semăn foarte mult cu Lionel Messi. Am un stil de joc asemănător cu al argentinianului – sunt micuță și mă mișc foarte rapid. Visez să evoluez pentru FC Barcelona! Real Madrid nu are echipă de fete…

– Vreunul dintre membrii familiei tale practică sau a practicat sport?
– Tatăl meu a practicat box de performanță. Tata mă ajută foarte mult, mă motivează mult și îmi dă sfaturi bune. Ca orice sportiv, am și un antrenor, domnul Sorin Pătrașcu, care mă ajută mult, la fel ca un părinte. Totodată, îi mulțumesc foarte mult domnului profesor Florin Marius Tucă, pentru că mă ajută în drumul meu către succes și mă încurajează. Domnul Tucă, profesorul meu de educație fizică, este o persoană deosebită!

”Prin muncă, poți avea tot ce îți dorești”

– Generația din care faci parte are programate primele partide oficiale peste doi ani. Crezi că ai putea să debutezi într-un meci oficial în 2017, în echipa națională alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2001?
– Da, pentru că mă voi pregăti foarte mult! Prin muncă, poți avea tot ce îți dorești.

– Care este visul tău legat de echipa națională?
– Vreau să ajung în reprezentativa de senioare și să ne calificăm în Campionatul European! Vreau să ajung cât mai departe cu echipa națională, să dovedim lumii că și varianta feminină a fotbalului merită o șansă.

4 meciuri internaționale pentru echipa națională alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2002 a adunat Roberta Dimulescu. ”Bibi” a fost titulară în toate partidele pe care le-a disputat această reprezentativă: 2-1 și 1-1 cu Moldova, în deplasare, apoi 1-1 și 2-5 cu Slovacia, pe teren propriu. Roberta a marcat în confruntările cu moldovencele și în singurul duel pierdut.

Vrea să intre la Liceul Sportiv
Roberta Dimulescu este elevă în clasa a VIII-a și, în vara anului viitor, urmează să susțină examenele din Evaluarea Națională. Fotbalistă și atletă în același timp, ”Bibi” speră să își continue studiile la Liceul cu Program Sportiv din Craiova. Pe lângă sport, golgheterul reprezentativei tricolore are ca pasiune desenul.