Partida se va disputa începând cu ora 15:00, la Marijampole, iar cel de-al doilea meci, dintre Danemarca și Lituania se va juca la Alytus, cu începere la ora 18:00. România face parte din Grupa 3, alături de Danemarca, Slovacia și Lituania (gazda grupei).

Selecționerul reprezentativei feminine U19, Florin Bugar,  analizează șansele de calificare ale tricolorelor la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European.

Ați efectuat deja două antrenamente cu fetele, cum le simțiți? Sunt pregătite pentru startul calificărilor?

În mare parte aș putea spune că da, avem prea multe lucruri de rezolvat într-un timp atât de scurt, dar lucrăm cu ce avem și cu timpul pe care îl avem la dispoziție. Pot să spun că sunt mulțumit în mare parte, ținând cont că lipsesc jucătoare foarte importante pentru lotul nostru U19, în jurul cărora am și făcut strategia de abordare a calificărilor. Mă refer aici la Teo Meluță, care a făcut pasul la echipa de senioare, Izabel Mihail, care revine după o accidentare și echipa de club nu i-a permis să vină și Loredana Popa, care are probleme personale și nu mai face parte din echipa națională.

Care credeți că este cel mai dificil adversar din grupă?

Evident, noi. Cred că suntem adversarii cei mai importanți pentru noi, dar Danemarca este echipa cea mai bine cotată în clasamentul UEFA, urmată de Slovacia si apoi de echipa noastră.  

Ce credeți că lipsește echipelor naționale de fotbal feminin pentru a se califica la un turneu final?

Ne lipsesc mai multe meciuri internaționale, dar am început să corectăm din lucrurile care se făceau înainte greșit sau nu se făceau deloc. În ultimii 3-4 ani dezvoltarea fotbalului feminin românesc a avut o explozie extraordinară și consider că suntem pe drumul potrivit. Încă mai este de lucru la bazele de pregătire, infrastructura suferă în continuare. Poate că și noi trebuie să fim mai implicați, să ne ajutăm colegii din teritoriu, să se perfecționeze pe fotbal feminin, pentru că are o caracteristică specifică față de cel masculin.

Urmărește interviul complet la FRF TV!

LOTUL ROMÂNIEI

Portari: Szidonia Salamon (Olimpia Cluj), Georgiana Dârle (Olimpia Cluj)

Fundași: Melinda Nagy (Olimpia Cluj), Daniela Mateș (Olimpia Cluj), Erika Gered (Vasas Femina), Mureșan Daiana (Olimpia Cluj), Barbara Bartalis (Tocksfors IF), Kata Peter (Vasas Femina), Timea Krall (Vasas Femina)

Mijlocași: Nicole Piperea (New York Soccer Club), Maria Neacșu (CSS Târgoviște), Raluca Borodi (Olimpia Cluj), Oana Negrea (Olimpia Cluj), Alexandra Sfiea (CSS Târgoviște), Maria Stamate (Universitatea Galați)

Atacanți: Alice Cociuba (CS Ineu), Denisa Predoi (Independența Baia Mare), Mădălina Boros (ASA Tg. Mureș)