Pentru calificarea la turneul final din Norvegia (15-27 iulie), ”tricolorele” trebuie să termine pe primul loc o grupă din care fac parte Franța, actuala campioană U19 cu o generație care a câștigat CM U17, Suedia, fosta campioană europeană U19, și Polonia, cu generația care a devenit campioană europeană U17. A doua variantă care înseamnă calificarea la Euro: România să fie echipa de pe locul secund (din cele 6 grupe de calificare) cu cel mai bun punctaj acumulat împotriva echipelor de pe prima și a treia poziție. 
 
Înaintea partidei de mâine, de la Trelissac, selecționerul francez, Gilles Eyquem (foto), a declarat pentru site-ul UEFA: ”Nu știu dacă faptul că evoluăm pe propriul teren va fi un avantaj. Suntem într-o grupă cu Suedia, un adversar de calitate. Despre selecționatele României și Poloniei nu știu atât de multe lucruri, dar fotbalul lor este în plină dezvoltare. Sunt încrezător că ne vom califica la turneul final”.
 
Mirel Albon, selecționerul reprezentativei feminine U19 a României, preciza și el pentru site-ul FRF.ro în această săptămână că ”avantajul nostru ar putea fi elementul-surpriză. În prima fază a calificărilor, multe dintre fetele noastre nu s-au regăsit în lot. Va fi greu să batem Franța, dar nu imposibil! Sper să trateze mai ușor meciul cu noi. O victorie ar fi nu doar surpriza grupei, ci a întregului Tur de Elită!”.
 
Programul grupei
5 aprilie: Franța  – ROMÂNIA (ora 17:00), Suedia – Polonia (ora 19:00)
7 aprilie: Suedia  – ROMÂNIA (ora 18:30), Franța – Polonia (ora 19:00)
10 aprilie: Franța  – Suedia, ROMÂNIA – Polonia (ora 19:30)
 
 În acest an,  campioanele  europeane vor primi un  nou trofeu  (stânga). În  dreapta, este varianta  veche a  trofeului acordat  câștigătoarei Euro  feminin U19.