Tehnicianul, care este și ”secund” la naționala de senioare, pleacă pe 4 aprilie la Turul de Elită din Franța. Acolo, fetele sub 19 ani vor întâlni reprezentativa țării gazdă (5 aprilie), actuala campioană U19 cu o generație care a câștigat Campionatul Mondial U17, Suedia (7 aprilie), fosta campioană europeană U19, și Polonia (10 aprilie), cu generația care a devenit campioană europeană U17.
 
– Domnule Albon, cum a fost turneul de pregătire din Rusia?
– Turneul de la Sochi a fost unul foarte util în care am putut vedea nivelul celor mai bune junioare. De asemenea, am avut șansa de a pregăti Turul de Elită la care luăm parte în următoarele zile. Sunt bucuros că nu avem accidentări. Ba chiar am reușit să recuperăm jucătoare indisponibile până în acest moment. Este cazul Nicoletei Deca, golgeterul nostru din prima fază a calificărilor. Rezultatele nu au fost dintre cele mai bune, dar e important că au jucat toate fetele din lot. În ultimele trei meciuri, când am și reușit să conturăm un unsprezece de bază, jocul a fost consistent, iar rezultatele au fost mai bune. Forma și valoarea arătată de unele jucătoare ne dau speranțe că putem fi surpriza Turului de Elită.
 
– Ce vă așteaptă la Turul de Elită din Franța?
– E clar, suntem favorita cu numărul 4. Dar văzând că jucătoare precum Corduneanu, Bâtea, Lunca, Voicu, Tărășilă, Ciolacu au demonstrat că pot juca un fotbal bun indiferent de numele și valoarea adversarilor, sunt totuși încrezător. 
 
 
– Care ar fi atuurile noastre?
– Primul ar fi elementul-surpriză. În prima fază a calificărilor, am jucat fără multe dintre fetele din actualul lot. Corduneanu, Lunca, Voicu, Bâtea erau atunci la naționala de senioare, iar fetele născute în 1997-1998 au jucat pentru selecționata Under 17. Un joc bun al nostru ar surprinde adversarul. Un alt avantaj ar fi experiența internațională a jucătoarelor noastre. 
 
– Minusuri?
– Prestația portarilor. Cu părere de rău, la turneul din Rusia ambii goalkeeperi au greșit în fiecare meci. Dar sper ca la Turul de Elită să se ridice la nivelul așteptărilor. 
 
– Care este cea mai puternică echipă din Europa la acest nivel?
– Este cu noi în grupă: Franța! Va fi un joc incredibil de greu, fiind și primul… Dar un rezultat bun ar schimba cu totul desfășurarea normală în această grupă. Să nu uităm că pe teren sunt niște fete care sunt afectate de fiecare ratare, de fiecare moment important dintr-un meci.
 
– Care este cel mai greu lucru pe care, ca selecționer al unei reprezentative feminine, trebuie să-l faceți?
– Sunt puține jucătoare cărora această meserie le asigură un trai decent. Așa că este greu să le motivăm, mai ales într-o perioadă în care spiritul național a cam dispărut. Dificil este și să facem un plan de antrenament în care să integrăm tot lotul din cauza diferențelor mari de pregătire între fetele care vin de la cluburi de peste hotare și cele care vin de la cluburi aflate la început de drum. 
 
– Aveți experiență mare la loturile de fotbal feminin. Ce le atrage pe fete către acest sport?
– Multe dintre ele au această pasiune, fotbalul, de când erau copile. Sunt multe fete cărora le place acest sport și care și-ar dori să joace, doar că societatea românească privește cu scepticism această activitate. Cu toate că este una pozitivă. Mai sunt și fete care altfel cu greu și-ar găsi locul în societate. În plus, jucând fotbal, au șansa de a-și crea un viitor pentru ele și pentru familiile lor. 
 
«E greu pentru băieți să joace 3 meciuri în 6 zile, dar pentru fete!?»
 
– Care ar fi scenariul perfect, dar, în același timp, realist la Turul de Elită?
– Să batem Franța! E foarte greu, dar nu imposibil! Sper ca Franța să trateze mai ușor meciul cu noi, iar jucătoarele noastre cu experiență să prindă o zi bună. O victorie cu Franța nu ar fi doar surpriza grupei, ci a întregului Tur de Elită! 
 
– Pe 10 aprilie, în ziua ultimului meci la Turul de Elită, naționala de senioare întâlnește Italia în preliminariile CM 2015. Ce așteptări aveți de la acest meci?
– Doar o victorie ne mai poate menține în cursa pentru calificare. Putem învinge și, în acest caz, am devenit candidați serioși la locul secund, având apoi trei meciuri relativ ușoare pe teren propriu. 
 
«În 5 meciuri din preliminarii, Germania are golaversaj 40-0. Noi ne-am descurcat onorabil în fața Germaniei. A fost un 0-3 la Mogoșoaia, însă cu un gol primit din penalty și cu o ocazie uriașă ratată de noi la 0-2»
 
Clasament preliminarii CM 2015: 1. Spania 5j / 15p, 2. Italia 4j / 9p, 3. ROMÂNIA 4j / 4p, 4. Cehia 4j / 4p, 5. Estonia 3j / 3p, 6. Macedonia 4j / 0p
Rezultate: Macedonia-ROMÂNIA 1-9, Italia-ROMÂNIA 1-0, ROMÂNIA-Cehia 0-0, Spania-ROMÂNIA 1-0