Lotul format din jucătoare născute în anii 2001 și 2002 este condus în premieră de Alina Moraru. Pentru antrenoarea în vârstă de 27 de ani, aceste jocuri reprezintă debutul ca selecționer, după ce a mai fost antrenor secund al naționalei U15. În prezent, îndeplinește și rolul de „secund” la campioana României, Olimpia Cluj, și de „principal” la echipa a doua a clubului din Gruia.

– Alina, ai emoții înaintea debutului ca selecționer pe banca naționalei Under 17?
– Da, am emoții ca înaintea fiecărui meci. Am mai fost antrenor secund la naționala Under 15, dar acum sunt în fața unei premiere și îmi doresc să fac o treabă bună alături de fete.

– Cum este această generație pe care o pregătești?
– Lucrez cu fete inteligente, receptive, care pun rapid în practică tot ce lucrăm la antrenamente. Este o generație talentată și, cu o muncă bună la echipele de club, poate ajunge la un nivel înalt și poate obține performanțe și la nivel de echipă națională.

– Fetele se află în fața unui test important: debutul în calificările pentru Campionatul European U17. Ce ne poți spune despre adversarii din toamnă, Bosnia-Herțegovina, Irlanda, Grecia?
– Sunt la prima acțiune ca selecționer, dar deja am început să mă informez cu privire la adversarii din preliminarii. Toate cele trei echipe au un nivel de joc bun, așa că grupa va fi una grea. Însă fiecare echipă are șansa ei, iar dacă noi vom respecta ceea ce vom lucra la antrenamente, sunt încrezătoare că vom avea rezultate.

– Până atunci urmează această „dublă” de verificare cu Serbia. Care este obiectivul din aceste întâlniri?
– Întâlnim o echipă bine organizată, o echipă puternică. Este un adversar potrivit pentru această etapă a pregătirii, vom avea de învățat din duelul cu Serbia.

– De unde vine pasiunea ta pentru fotbal?
– Mi-a plăcut să joc fotbal împreună cu băieții, însă dintotdeauna mi-am dorit ceva mai mult, mi-am dorit să fiu antrenoare. Eu am practicat și alte sporturi, chiar de performanță, dar pasiunea mea a rămas mereu fotbalul. În urmă cu doi ani, am înființat o echipă de fotbal la Hunedoara, unde am format un grup unit. Chiar dacă aveam în echipă fete care nu practicaseră niciun sport până atunci, ne-am descurcat destul de bine în Liga 1 (n.r. eșalonul secund din România).

– Cum ai descrie fotbalul feminin din România la momentul actual?
– Sunt bucuroasă să văd că progresăm, că reușim să atragem din ce în ce mai multe fete către acest sport. Cu timpul cred că vom reuși să facem față unor adversari cu tradiție în fotbalul feminin. Continuând să creștem, vom reuși să formăm echipe naționale combative care vor ajunge în top. 

Lotul convocat pentru cele două jocuri cu Serbia este următorul:

Portari: Katia Ghioc (AS Roma / Italia), Eleonora Magyari (Olimpia Cluj)

Fundași: Georgiana Gologan (Universitatea Alexandria), Alexandra Tunoaia (Brescia / Italia), Florentina Ionescu (CSS Târgoviște), Adelina Rusu (Vasas Femina), Ștefania Burcea (CSS Târgoviște), Mihaela Purcil (Heniu Prundu Bârgăului)

Mijlocași: Daria Răileanu (Olimpia Cluj), Raluca Dragoș (Independența Baia Mare), Ana Itoafă (FDSA / Canada), Cristina Tudorache (Universitatea Alexandria), Ana Maria Vlădulescu (Real Craiova), Genoveva Roșie (Real Craiova), Mădălina Marinescu (Vasas Femina), Bianca Borcean (Olimpia Cluj), Otilia Durla (Universitatea Alexandria)

Atacanți: Flaviana Negrea (Olimpia Cluj), Larisa Ienovan (CFR Timișoara), Carmen Marcu (Universitatea Galați)