Echipa feminină de fotbal Universitatea Olimpia Cluj a intrat pe ultima sută de metri a pregătirilor pentru debutul în noul sezon al Ligii Campionilor. Multipla campioană a României va fi gazda Grupei a 7-a din preliminariile celei mai importante competiții din fotbalul mondial la nivel de cluburi.

Alături de „U” Olimpia Cluj, din Grupa a 7-a mai fac parte formațiile Glentoran W.F.C. (campioana Irlandei), SFK 2000 Sarajevo (campioana Bosniei și Herțegovinei) și Birkirkara F.C. (campioana Maltei).

În urma tragerii la sorți, „U” Olimpia Cluj va da piept în prima partidă cu Glentoran W.F.C., în timp ce cealaltă partidă se vor confrunta SFK 2000 Sarajevo și Birkirkara F.C. Ambele partide se vor disputa joi, 18 august, la Cluj. Învingătoarele se vor confrunta în finala grupei duminică, 21 august. Meciurile campioanei din Liga Campionilor vor putea fi urmărite în direct pe www.frf.tv!

Etapele preliminare ale UEFA Women’s Champions League din acest sezon vor începe așadar joi, 18 august, și se vor încheia pe 29 septembrie 2022. Un total de 68 de echipe vor concura în rundele de calificare din faza grupelor din UEFA Women’s Champions League 2022/2023, care include două runde, cu 46 de echipe pe ruta campioanelor și alte 22 de formații. Cele 12 câștigătoare din turul 2 (șapte din ruta campioanelor și alte cinci) vor trece în faza grupelor, pentru a se alătura celor patru echipe care intră în turul respectiv.

Fetele de la „U” Olimpia Cluj sunt optimiste și pline de speranță înaintea startului în noul sezon al Ligii Campionilor. Dacă pentru unele dintre elevele lui Daniel Sima aceasta e prima provocare, pentru căpitanul Ioana Bortan competiția în care a debutat în urmă cu mai bine de un deceniu e deja rutină!

– Pregătită de o nouă aventură în Liga Campionilor? 
Din păcate mă confrunt cu ceva probleme medicale, dar totuși sper să fiu aptă pentru primul meci din noul sezon al Ligii Campionilor. Mental sunt sută la sută pregătită de o nouă aventură!

– Dar echipa?  
Cred că echipa este pregătită. Mi-aș dori să demonstrăm acest lucru pe teren.

– Ce înseamnă Liga Campionilor pentru tine? 
Pot spune despre Liga Campionilor că este cireașa de pe tort! Este competiția în care se întâlnesc cele mai bune cluburi din Europa.

– Dar pentru clubul „U” Olimpia Cluj? 
„U” Olimpia Cluj își dorește mereu un parcurs cât mai lung în aceasta competiție. Fotbalul feminin a crescut mult, iar competițional nivelul este foarte ridicat. Din punctul meu de vedere mai sunt puține echipe mici, în rest nivelul e la superlativ.

– Îți amintești când ai jucat prima oară în Liga Campionilor? 
Îmi amintesc, nu am cum să uit! În Suedia la Linköping, în 2009. Încă de pe atunci fotbalul lor era unul de top.

– Care e cea mai frumoasă amintire? 
Amintiri frumoase am multe. Amintiri legate atât de meciurile din campionat, cât și din Liga Campionilor sau de evoluțiile în tricoul primei reprezentative.

– Dar amintiri mai puțin plăcute? 
Au fost și momente neplăcute, dar creierul e în așa fel construit încât păstrează doar ce e frumos.

„Generațiile, fotbalul s-au schimbat”

– Care sunt obiectivele pentru acest sezon? 
Ca la fiecare început de sezon, ne dorim campionatul, Cupa României și un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor. Cu echipa națională suntem pe final de campanie, îmi doresc să câștigăm toate meciurile care au mai rămas.

– Vin fete din urmă?
Sigur! Și sunt fete foarte talentate. Generațiile, fotbalul s-au schimbat, și consider că e mult mai dificil astăzi să ajungi la performanțe notabile.

– Cum vezi viitorul fotbalului românesc? 
Îmi doresc să ajungă la cel mai înalt nivel, drumul e însă lung și greu.