Sezonul 2016-2017 al fotbalului feminin din România, la nivel de cluburi, va cuprinde două competiţii noi, Liga II, care va înlocui Liga de Tineret şi Campionatul Naţional de Juniori U15. Această a doua competiţie va fi dedicată fetelor născute în 2002 şi mai mici, urmând a se disputa în format 8+1 (opt jucătoare de câmp şi un portar), având drept de înscriere cluburile afiliate la Federaţia Română de Fotbal sau la Asociaţiile Judeţene de Fotbal.

În ceea ce priveşte formatul primelor două eşaloane ale fotbalului feminin, Superliga va cuprinde zece echipe, în timp ce Liga I se va disputa în două serii grupate pe criteriu geografic.

Cluburile noi care doresc afilierea la Federaţia Română de Fotbal vor fi repartizate în noua competiţie Liga II, alături de echipele satelit ale cluburilor din Superliga şi Liga I.

Termenul de înscriere pentru toate competiţiile fotbalului feminin din sezonul 2016-2017 este 31 IULIE 2016, iar pentru înscriere se va folosi formularul disponibil în format electronic, în secţiunea Formulare a site-ului FRF.ro, : CERERE ÎNSCRIERE FOTBAL FEMININ

În conformitate cu dispoziţiile articolului 38 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, cluburile în cauză vor trebui să completeze şi apoi să trimită cererea de înscriere la Departamentul Competiţii, întâi prin fax, la numărul 021/302.91.80, şi apoi prin poştă, la adresa Str. Sg. Vasile Şerbănică nr.12, sector 2, Bucureşti, cod poştal 022186, în atenţia Departamentului Competiţii – Feminin.