La aceaste trialuri se pot înscrie toate fetele care practică fotbal într-un cadru organizat, principalul scop fiind acela de a descoperi noi jucătoare care ar putea face parte din loturile naționale de junioare. 

Înscrierile se pot face prin e-mail la adresa: irina.giurgiu@frf.ro. Informațiile necesare sunt: numele complet, data nașterii, localitatea, numele clubului de care aparțin (dacă sunt legitimate), număr de telefon, adresă de e-mail. Data limită pentru trimiterea e-mail-ului de înscriere este 6 iunie 2018. După centralizarea datelor, jucătoarele vor fi contactate pentru a li se comunica perioada și locația acțiunii de selecție.

Prima acțiune se va desfășura în perioada 12-13 iunie, la Botoșani, cu ocazia meciului din Preliminariile Campionatului Mondial dintre România și Portugalia, care se va juca pe Stadionul Municipal, pe data de 12 iunie, începând cu ora  20:00.

Locațiile celorlalte acțiuni de selecții vor fi stabilite în funcție de numărul de jucătoare înscrise și de zonele de proveniență ale acestora.

Din partea Federației Române de Fotbal vor participa la trialuri antrenorii Mirel Albon (antrenor principal Echipa Națională de Senioare și coordonator al loturilor naționale de fotbal feminin) și Irina Giurgiu (antrenor secund Echipa Națională de Senioare și antrenor principal al Echipei Naționale WU15).