Stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș va găzdui pe 31 mai, începând cu ora 17:00, finala Cupei României feminin, care va avea o nouă câștigătoare în premieră.

În ultimul act al competiției se întâlnesc Fortuna Becicherecu Mic și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Partida va fi transmisă în direct pe FRF TV și pagina de facebook a Federației Române de Fotbal.

Finala Cupei României feminin din acest an va fi comentată în premieră de o voce feminină. Jurnaliștii Ioana Cosma și Adi Dobre vor fi prezenți în studioul FRF TV, pentru a comenta împreună meciul. ”Este o premieră și pentru mine să comentez un meci și trebuie să recunosc faptul că am puține emoții. Însă îmi plac lucrurile inedite, le susțin pe fetele care practică fotbal și îmi doresc să aibă performanțe cât mai mari”.

Fortuna Becicherecu Mic, revelația acestui sezon

Formația pregătită de Florin Pădurean și Anca Vela a debutat cu o înfrângere dureroasă în noul sezon al Ligii 1, 0-5 în fața campioanei României, ”U” Olimpia Cluj. Înfrângerea a fost una grea pentru fetele de la Becicherecu, însă care le-a oferit ambiția necesară pentru a demonstra că vor performanță. Și au făcut-o, ajungând în prima finală a Cupei României din istoria clubului bănățean și în play-off-ul Ligii 1!

Prezența în finala Cupei României reprezintă pentru mine, pentru noi, toți cei de la Fortuna Becicherecu Mic, o mare onoare. Este în același timp cea mai bună performanță de până acum. Sincer, nu credeam că vom ajunge aici, nu mă așteptam. Suntem de doi ani doar în lumea bună a fotbalului feminin din România. În plus, să nu uităm că în vară am pornit la drum cu o mulțime de jucătoare noi. M-am temut de lipsa de omogenitate, dar am compensat printr-o muncă titanică. Drumul nu a fost ușor, mai ales că în semifinale am dat piept cu cea mai bună echipă din România, Olimpia Cluj. Suntem pregătiți pentru marea finală”, a declarat Florin Pădurean, antrenorul principal al echipei Fortuna Becicherecu Mic.

Întrebat despre punctele forte ale echipei sale, tehnicianul grupării bănățene a răspuns: „Determinarea dusă la extrem! Munca este un alt punct forte. Rar mi-a fost dat să văd sportive care să se pregătească așa cum se pregătesc fetele de la Fortuna. Zilele trecute am întâlnit două jucătoare alergând la ora 23.00! Un alt aspect important din viața echipei îl reprezintă stabilitatea finaciară. Nu există probleme cu banii. Călin Pașca, omul care ne susține financiar și fără de care nu am fi ajuns aici, face toate eforturile ca fetele să aibă cele mai bune condiții.”

Antrenorul echipei Fortuna Becicherecu Mic nu știe dacă va putea conta în finala Cupei României pe serviciile uneia dintre cele mai bune jucătoare, Bianca Ienovan, chemată anul acesta, în premieră, la echipa națională de senioare. „Bianca a suferit o accidentare destul de gravă în urmă cu doar câteva săptămâni. Nu știm dacă va fi aptă pentru finală”, a spus Florin Pădurean.

Căpitanul echipei lucrează în IT 

Din lotul convocat pentru finala Cupei face parte și Alexandra Lunca, o jucătoare cu experiență la lotul național și în competițiile europene și Claudia Bistrian, o prezență constantă la echipa națională de senioare.

Dincolo de pasiunea pentru fotbal, jucătoarele pun accent și pe pregătirea profesională. Căpitanul echipei, Cristina Codrescu, lucrează în IT, în vreme ce alte jucătoare au optat pentru facultăți de economie și administrație a afacerilor sau telecomunicații.

Parcursul echipei în Cupa României, ediția 2018/2019
FC Juventus București – Fortuna Becicherecu Mic 0-3
Fortuna Becicherecu Mic – Heniu Prundu Bârgăului 8-0
Fortuna Becicherecu Mic – U Olimpia Cluj 2-0

5 meciuri consecutive fără înfrângere a adunat Fortuna Becicherecu Mic în a doua parte a sezonului Ligii 1

Lotul echipei Fortuna Becicherecu Mic pentru finala Cupei României:

Portari: Cosmina Roșu (2001)

Fundași: Lidia Șuveț (1997), Sabina Scurtu (2000), Claudia Bistrian (1996), Cristina Codrescu (1993), Larisa Grigore (2002), Denisa Hațegan (1994), Rebeca Pavel (2000), Florina Abrudan (1994)

Mijlocași: Denisa Heisu (1997), Bianca Ienovan (2002), Monica Tomesc (1994), Cristina Sucilă (1989)

Atacanți: Teodora Tirtea (1995), Melisa Șodincă (1991), Alexandra Lunca (1995), Mariana Voinea (1998)