Echipa feminină de fotbal Fortuna Hjørring, campioana şi câştigătoarea Cupei în Danemarca, a pornit lansat în noul sezon din Elitedivisionen. Trupa la care evoluează Florentina Olar-Spânu, 31 de ani, căpitanul naţionalei de fotbal a României, a învins în primele două etape, 6-0 acasă cu Vejle şi 2-0 în deplasare cu Odense BK. În plus a trecut de primul tur al Cupei după ce a învins, în deplasare, pe Aarhus, 2-0.

"E un început de sezon aşa cum ne-am dorit. În ceea ce mă priveşte, mă simt bine, în creştere de formă. Vreau ca vârful să-l ating la jumătatea lunii viitoare, când avem cu echipa naţională cele două meciuri decisive din preliminariile pentru EURO 2017, contra Ucrainei şi Greciei", ne-a declarat Florentina, care şi-a trecut în cont un gol şi două pase decisive în primele două etape de campionat.

Brøndby IF, marea rivală a Fortunei Hjørring, a început şi ea perfect sezonul 2016-2017. Brøndby a bifat tot două victorii şi, cu golaveraj superior (+11), e pe primul loc în Danemarca.

În această vară, Florentina Olar a semnat un nou contract cu Fortuna, valabil până în 2019. Danezii au apreciat gestul româncei, care a refuzat ofertele venite din Germania, Spania şi Franţa, şi i-au oferit un post de antrenor secund la echipa de juniori U 19 a clubului!

"Înţelegerea e pe un an. Mi-am încărcat programul, dar nu mă plâng. Încerc să învăţ meserie cum se spune! Îmi va prinde bine pentru viitor", a mărturisit ea.