Primul sezon oficial din istoria echipei de fotbal feminin Banat Girls Reșița poate aduce și o binemeritată promovare într-un eșalon superior. Fetele pregătite de Daniel Amariei și Cosmin Șușman așteaptă cu speranțe reluarea campionatului și cele șapte meciuri din returul Ligii a II-a. Chiar în prima etapă din retur, fetele din Banat vor juca pe teren propriu în compania unei contracandidate la promovare, Piroș Security, meciul fiind programat duminică, 12 martie, de la ora 11:00, pe terenul sintetic din Valea Domanului. Banat Girls este momentan pe locul al treilea în clasament, cu 15 puncte, la două puncte de liderul Atletic Onix Râmnicu Sărat și la doar un punct de ocupanta locului secund, adversara de duminică, Piroș Security.

„Suntem optimiști și avem un moral foarte bun, cu siguranță vom câștiga. Pregătim acest meci de două luni. Suntem foarte încrezători în forțele noastre și sunt convins că tinerețea și ambiția fetelor noastre va învinge experiența arădencelor. Fetele sunt foarte motivate. Noi am făcut și câteva transferuri în pauza competițională, avem jucătoare noi, de la CFR Timișoara și Fortuna Becicherecu Mic, dar și o fată descoperită la Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Au și plecat câteva fete, dar am convingerea că la ora actuală avem un lot mai puternic decât în tur, Avem un lot unit, colectiv tehnic tânăr, alături de mine sunt antrenorul Cosmin Șușman și preparatorul fizic Lucian Tismănar. De asemenea, lângă noi se află ca de fiecare dată președintele Silviu Lupu și secretarul general al AJF Caraș-Severin, Daniel Surdu, susținătorul echipei noastre și al fotbalului feminin”, a spus prof. Daniel Amariei.

Noutățile din lotul formației cărășene sunt: Denisa Blidar, Georgiana Radulov (ambele CFR Timișoara), Andreea Marincu (Fortuna Becicherecu Mic), Anemarie Pau și Emilia Zai.

Banat Girls Reșița a evoluat și în Cupa României, fiind eliminată în faza a doua a competiției de Fortuna Becicherecu Mic. În faza I, fetele din Banat au trecut de Atletic Drobeta Turnu Severin, cu scorul de 8-1.

Programul primei etape a returului Ligii a II-a de fotbal feminin
Duminică, 12 martie, ora 11:00
Atletic Drobeta Turnu Severin – Venus Maramureș
Banat Girls Reșița – Piroș Security
AS Independența 2 Baia Mare – FC Onești
Atletic Onix Râmnicu Sărat – Vulpițele Galbene Roman

Clasamentul:
1. Atletic Onix 7 5 2 0 17-5 17
2. Piroș Security 7 5 1 1 31-9 16
3. Banat Girls 7 5 0 2 35-9 15
4. Vulpițele Galbene Roman 7 3 2 2 24-11 11
5. Atletic Drobeta 7 3 0 4 9-16 9
6. Independența 2 Baia Mare 7 2 1 4 9-25 7
7. Venus Maramureș 7 1 1 5 8-32 4
8. FC Onești 7 0 1 6 5-31 1