Echipa feminină de fotbal Heniu Prundu Bârgăului și-a reluat pregătirile încă din 4 ianuarie. Antrenorii Călin Svoboda și George Ruscău Jr. au sunat adunarea la „Baza Heniu”, primul antrenament având loc la lumina reflectoarelor și pe zăpadă!

Finalistă a Cupei României în 2018 și ocupanta ultimului loc de pe podium sezonul trecut în Liga I, formația bistrițeană a încheiat turul Ligii 1 pe locul 6.

În finalul anului 2019, Heniu a reușit transferul jucătoarei Beata Ambrus, care a mai evoluat la ASA Târgu Mureș, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și Ladies Târgu Mureș, și au demarat în 2020. În primele zile ale acestui an, Heniu Prundu Bârgăului a mai anunțat câteva transferuri. „E vorba despre sosirea Laurei Dezmerean și de două reveniri foarte importante, cele ale Andreei Corduneanu și Adelinei Rusu”, a ținut să precizeze „principalul” Călin Svoboda.

După câteva zile petrecute la Prundu Bârgăului, fetele de la Heniu sunt gata de primul cantonament în străinătate din istoria clubului bistrițean! Heniu Prundu Bârgăului va pleca miercuri, 8 ianuarie, la Monzón, în Spania! Pentru această deplasare, conducerea clubului, spornsorii, autoritățile locale au făcut eforturi extraordinare. „Fetele au echipament nou-nouț și vor merge în Spania cu avionul, ca echipele mari. Nu a fost ușor să bifăm această premieră în istoria clubului nostru, dar atunci când îți propui ceva, te dai peste cap și până la urmă eforturile îți vor fi răsplătite. E un început și sper ca și alte echipe să ne urmeze exemplul, deși, repet, nu e ușor din punct de vedere financiar. Nu ne putem  schimba însă altfel viziunea despre fotbal, mentalitatea, nu putem câștiga în calitate”, a spus Călin Svoboda.

Joi, 9 ianuarie, în a doua zi a cantonamentului din Spania, Heniu va disputa prima partidă amicală din acest an. Adversară îi va fi formația C.F. Pardinyes Monzón. Partida se va disputa cu începere de la ora 21.30, ora României.

Vineri, 11 ianuarie, Heniu va participa la „triunghiular”, alături de Ciudad Monzón Femenino și Peña Ferranca Barbastro. Acesta este programat cu începere de la ora 16:00.

Pentru ultima zi, duminică, 12 ianuarie, ne-am propus sa vizităm stadionul Camp Nou! Ar fi păcat să nu ajungem acolo, pentru că ne aflăm destul de aproape de Barcelona”, a spus antrenorul George Ruscău Jr.

La revenirea în țară, jucătoarele de la Heniu vor avea câteva zile libere. „Reîncepem pregătirea pe 15 ianuarie. Pentru început vom face antrenamente la baza noastră, după care din 21 vom merge pentru o săptămână în cantonament la Colibița”, a precizat George Ruscău Jr.

ARTICOL de Adi Dobre