Atacantul legitimat în prezent la Apollon Ladies F.C., în Cipru, organiza la Bocșa un turneu de futsal botezat Cupa "Laura Rus”, eveniment care se va repeta și în acest an, la mijlocul lunii decembrie. 

După modelul Laurei Rus, o altă componentă a echipei naționale a organizat week-end-ul trecut o competiție care s-a bucurat de un uriaș succes. Andrea Herczeg, legitimată la formația suedeză Töcksfors IF, a adus câteva dintre cele mai bune jucătoare din fotbalul românesc la ea acasă, la Luduș, unde, după cum mărturisea chiar ea, „mulți oameni au rămas surprinși să constate că și fetele joacă fotbal”!

Prima ediție a Cupei „Andy Herczeg” a adunat la start patru echipe. „Au răspuns prezent la apelul meu Olimpia Cluj, Ladies Târgu Mureș, echipa Liceului Tehnologic nr 1 din Luduș și ASA Târgu Mureș. Am ținut foarte mult ca evenimentul să fie deschis de un meci demonstrativ, în care să evolueze City’US Târgu Mureș, echipa la care am debutat în fotbalul adevărat, compusă din fostelele mele colege. Am jucat și eu, firește”, a povestit, pentru www.frf.ro, Andrea Herczeg.

În vârstă de 23 de ani, Andrea Herczeg s-a născut în Luduș. „Aici, la ACS mureșul Luduș, echipă de băieți, am învățat fotbalul. După trei ani am plecat la City’US Târgu Mureș, unde am stat până în 2013. Anul următor l-am petrecut la CFR Timișoara și Oțelul Galați, câte șase luni la fiecare. Am plecat apoi în Ungaria, unde am jucat un an și jumătate la MTK, iar de aproape doi ani evoluez la Töcksfors IF”, și-a prezentat, pe scurt, „CV”-ul Andrea Herczeg.

Această competiție a fost ideea mea, visul meu. Sunt foarte bucuroasă că am reușit să pun acest vis în practică. Mă bucur pentru faptul că oamenii au venit în număr mare să vadă acest spectacol, la care au participat câteva dintre cele mai bune jucătoare din România. De la Cluj, de la Olimpia, au venit Ioana Bortan, Adina Giurgiu, Andreea Voicu, Maria Ciolacu, Lavinia Boandă, Cristina Carp, de la Târgu Mureș a venit Ana Maria Gorea. A fost frumos”, a mai spus Andrea.

Premiile oferite de Andrea Herczeg au constat în tricouri, mingi semnate de jucătoarele echipei naționale, cupe și diplome. „Iulia Laszlo, de la Ladies Târgu Mureș, desemnată cel mai bun portar al turneului, a primit un tricou al Andreei Părăluță, de la Atletico Madrid! Cu autograf! Adina Giurgiu, de la Olimpia, goalgheterul competiției, a primit un tricou al echipei mele de club, Töcksfors IF! Kinga Barabasi, de la ASA, cea mai bună jucătoare, a primit un tricou al naționalei României, semnat de toate fetele”, a precizat Andrea Herczeg, care s-a bucurat de ajutorul autorităților locale din Luduș pentru organizarea primei ediții a Cupei „Andy Hercezg”.

Iată rezultatele competiției:

Meciul demonstrativ în deschidere
City’US – Liceul Tehnologic nr 1 Luduș 4-3

Meci 1 : Olimpia Cluj – Ladies Tg. Mureș 4-1
Meci 2 : Liceul Tehnologic nr 1 Luduș – ASA Târgu Mureș 1-7
Meci 3 : Liceul Tehnologic nr 1 Luduș – Olimpia Cluj 0-16
Meci 4 : ASA Târgu Mureș – Ladies Târgu Mureș 2-0
Finala Mică : Liceul Tehnologic nr 1 Luduș – Ladies Târgu Mureș 2-6
Finala Mare : Olimpia Cluj – ASA Târgu Mureș 5-2