Mulţi dintre cei care o cunosc se întreabă adesea de ce a ales fotbalul şi nu orice alt domeniu. Modeling-ul, de exemplu, pentru că aceiaşi oameni susţin că e o fată frumoasă. Ea, însă, a rămas aproape de fotbal, un sport pe care l-a îndrăgit fără să aibă un idol sau o echipă favorită. Pur şi simplu, i-a plăcut.

A fost cea mai tânără debutantă la echipa de senioare a României, la doar 15 ani şi jumătate. Devenită o certitudine, deşi nu a împlinit 17 ani, Teodora Meluţă, jucătoarea campioanei Olimpia Cluj, a avut un sezon 2015-2016 reuşit. A evoluat la naţionalele U 17 şi U19, e o prezenţă obişnuită în lotul mare pregătit de Mirel Albon, a luat titlul, al doilea din CV-ul său, cu Olimpia Cluj, iar acum se pregăteşte de "dubla" decisivă din toamnă, meciurile cu Ucraina şi Grecia, ultimele pentru România în preliminariile Campionatului European de anul viitor din Olanda.

Fată de "Sălăjan"

"M-am născut în Bucureşti, undeva în Sectorul 3. Mai precis, în zona Sălăjan", îşi începe povestea Teodora Meluţă. "Aveam 9 ani când am început să merg la fotbal cu fratele meu mai mic. Băteam toată ziua mingea. Am făcut şi dansuri, dar mi s-a părut plictisitor! Făceam mai mereu aceleaşi lucruri. Am făcut şi atletism. Tot la fotbal m-am întors. Nu cunoşteam echipe de fotbal, nu ştiam jucători, pur şi simplu îmi plăcea", spune Teo.

La început, ca aproape în toate cazurile, părinţii au strâmbat din nas, dar mai târziu i-au susţinut pasiunea. Chiar şi atunci când Alin Cioban şi Mirel Albon, preşedintele, respectiv antrenorul echipei Olimpia Cluj, i-au propus să vină în Ardeal.

"Mi-a plăcut şi de Puyol"

"Aveam puţin peste 15 ani. Plecam de acasă! Nu mi-a fost însă greu nici măcar la început. Le ştiam pe fete de la convocările la loturi, m-am adaptat repede", povesteşte Teodora Meluţă, care până la 14 ani a jucat doar alături de băieţi. Apoi a evoluat la Târgovişte, sub îndrumarea lui Gheorghe Marinescu, cel mai vechi antrenor din fotbalul feminin românesc.

Teo, care a început fotbalul organizat ca mijlocaş la închidere, apoi a evoluat ca fundaş central ori ca apărător stânga, deşi e dreptace (!), a debutat la naţionala mare în martie 2015, contra Irlandei de Nord.

De atunci, Mirel Albon o convoacă pe Teodora Meluţă la cele mai multe dintre acţiunile primei reprezentative. E om de bază însă la U 17, chiar şi la U 19! Acum are jucători favoriţi, nu însă şi o echipă! "Îmi place Sergio Ramos! De asemenea îmi plac David Luis, Pique. Mi-a plăcut şi de Puyol", spune Teo.

"Shopping-ul mă relaxează"

În puţinul timp liber avut la dispoziţie, Teo ascultă muzică, se uită la filme, dă o fugă la cumpărături. "Shopping-ul e activitatea mea extrasportivă favorită. Mă relaxează", ţine ea să precizeze. Teodora a primit până acum două oferte din partea unor fotografi profesionişti, care şi-au dorit-o pe frumoasa jucătoare drept model. "I-am refuzat! N-am timp", explică ea.

"Am trecut clasa a XII-a. La anul vreau să trec cu bine BAC-ul şi apoi să intru la facultate, la sport, aici, la Cluj. Iar pe 3 august 2017 vreau să-mi sărbătoresc majoratul în Olanda, la Campionatul European alături de celelalte fete din lotul României", îşi anunţă Teo Meluţă planurile de viitor!