Tricolorele au fost încurajate la ședința de pregătire de marți seara de o echipă de fete de 10-11 ani din Statele Unite ale Americii.

După vizita în San Francisco, fetele antrenate de Mirel Albon s-au pregătit mai bine de o oră, marți seara, pe terenul Universității Santa Clara. Pe gazon s-a aflat și Maria Ficzay, fundașul echipei poloneze Medyk Konin, care a traversat abia ieri Oceanul pentru a se alătura lotului.

La antrenamentul tricolorelor au fost și câțiva spectatori: o echipă de fotbal formată din fete de 10-11 ani coordonate de un antrenor român. La finalul ședinței de pregătire, acestea s-au fotografiat cu jucătoarele noastre cărora le-au solicitat și autografe.

Antrenament deschis publicului, sesiune de autografe după meci

Primul meci dintre Statele Unite ale Americii și România se joacă pe 10 noiembrie („Avaya Stadium”, San Jose, California, ora locală 19:00). Al doilea joc este programat pe 13 noiembrie („StubHub Center”, Carson, California, ora locală 18:30). În România, orele de start vor fi 05:00, în 11 noiembrie, și 04:30, în 14 noiembrie.

Miercuri, 9 noiembrie, de la ora locală 16:00, tricolorele vor susține antrenamentul oficial pe ”Avaya Stadium”, acolo unde suporterii români sunt așteptați pentru a se întâlni cu jucătoarele noastre. De asemenea, la finalul jocului din San Jose, fanii români pot participa, după fluierul final, la o sesiune de fotografii și autografe cu echipa României.

Fost jucător în Liga I, suporterul naționalei în America

La antrenamentul de marți, în tribune s-a aflat și un fost jucător în Liga I, Daniel Rednic (foto jos), în prezent antrenor la trei grupe de copii și juniori la un club din Statele Unite ale Americii și cursant pentru obținerea licenței UEFA A în România.

”Fetele noastre întâlnesc un adversar foarte dificil, multiplă campioană mondială și olimpică, și vor trebui să demonstreze că nu degeaba au fost la un pas de calificarea în premieră la Campionatul European”, a spus Daniel Rednic.

El a făcut și o scurtă caracterizare tinerilor jucători de fotbal din America: ”Forța, lupta până la capăt sunt atributele care îi descriu cel mai bine. Dacă au mingea la 30 de metri de propria poartă, caută să străbată cât mai repede distanța rămasă până în careul advers. Foarte greu au înțeles de ce uneori e bine să întoarcă mingea, să paseze înapoi, să caute soluții mai bune”.

”Le urez fetelor noastre baftă multă, să joace cu plăcere și, indiferent de rezultat, să iasă cu capul sus de pe teren”

Daniel Rednic, 38 de ani, a jucat la Baia Mare, Oțelul, Dinamo, Argeș, Rocar, Universitatea Craiova, MTK și Poli Iași și a adunat peste 170 de meciuri în Liga I.