Echipa de fotbal Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı, campioana ultimilor patru ani în Turcia, şi-a reluat pregătirile. Trupa la care sunt legitimate şi două componente ale echipei naţionale de fotbal, Raluca Sârghe şi Cosmina Duşa, a plecat astăzi de la Izmir spre Istanbul.

"Vom primi o steluţă"

Pauza prelungită în care s-a aflat primul eşalon fotbalistic din Turcia nu i-a dat mari bătăi de cap doar selecţionerului Mirel Albon, care era îngrijorat de forma celor două jucătoare în perspectiva ultimelor partide, decisive, din preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor. Raluca şi Cosmina au mărturisit că abia aşteptau să se întoarcă la antrenamente. "Parcă nu se mai termina vacanţa! Abia aşteptam să ne reluăm pregătirile, să ne reîntâlnim cu fetele de la echipă", a spus Raluca Sârghe.

Konak Belediyespor are gânduri mari pentru noul sezon. "Vrem să câştigăm al cincilea titlu consecutiv! Dacă vom reuşi asta, atunci vom primi o steluţă, ce va apărea pe echipamentul nostru în semn de recunoaştere! Va fi însă greu, foarte greu. Chiar mai dificil decât anul trecut, când s-au bătut la titlu 4-5 echipe în cel mai echilibrat sezon de la venirea noastră în Turcia. A promovat Beşiktaş Istanbul, echipă cu mari pretenţii, care investeşte", a declarat Raluca Sârghe.

"5.000 de oameni la meciurile din Liga Campionilor"

Campioana Turciei va evolua şi în UEFA Women’s Champions League. Konak Belediyespor face parte din Grupa a 9-a, alături de Twente Enschede (gazda grupei), Ferencváros Budapesta şi Hibernians F.C. (campioana Maltei).

Raluca Sârghe spune că turcii sunt nebuni după fotbal, chiar şi atunci când acesta e jucat de fete! "La meciurile din campionat se adună peste 500 de spectatori, iar la cele din Liga Campionilor am avut şi 5.000 de oameni în tribune! Avem deja un Fan Club, căruia încă îi căutăm un nume, un grup de suporteri decişi să ne însoţească peste tot! Mă simt bine aici la Izmir. Oamenii mă iubesc, mă apreciază pentru ceea ce fac, mă preţuiesc", mărturiseşte Raluca Sârghe.

Ea a trecut anul trecut printr-un moment greu, dar oamenii de la Konak Belediyespor i-au fost alături. Şi nu doar ei. "Am suferit o accidentare gravă, ligamente încrucişate. Mulţi spuneau să mă las. Am avut însă noroc. Am întâlnit la Timişoara un medic ce m-a pus pe picioare, Dan Nicoară se numeşte. Nu lucrează frecvent cu sportivii, ci se ocupă de persoanele ce au probleme în privinţa mersului. Apoi, cei de la club, deşi conducerea se schimbase, mi-au oferit şansa de a continua", spune Raluca, componentă a echipei Konak Belediyespor de patru ani.

Profesoară de fitness!

Până la venirea celor două românce, actuala campioană a Turciei nu avea niciun titlu în palmares. De la sosirea lor, Konak Belediyespor s-a impus în fiecare an, ajungând acum la cota patru titluri câştigate! "Am venit cu un suflu nou, cu o altă mentalitate", explică Raluca, cea care are chiar şi o mică afacere la Izmir: "Am o sală de fitness"!

Raluca şi Cosmina sunt convinse că naţionala României se va califca la turneul final al Campionatului European de fotbal de anul viitor din Olanda. "Jucăm acasă ultimele două meciuri din preliminarii. Nu am emoţii! Sunt convinsă că ne vom califica. Am mare încredere în fete", a încheiat Raluca Sârghe.