Din cadrul lotului convocat au lipsit majoritatea stranierelor, care au rămas la echipele de club pentru perioada de pregătire.

Astfel, tricolorele s-au clasat pe locul doi în cadrul competiției găzduite de Ungaria. Meciul cu Serbia a marcat și debutul Adelei Iosif în cadrul naționalei de senioare, care a intrat în minutul 76 în locul Brigittei Goder.

Cristina Carp, marcatoare a două goluri în partida cu Ungaria, a fost declarată golgheterul turneului.

România – Serbia 0-3 (Mijatovic 6′, Stefanovic 40′, Tenkov 85′)

Echipa României: Boandă – Bistrian (Voicu 78′), Nagy (Meluță 46′), Goder (Iosif 76′), Barabasi – Negrea, Borodi, Bortan (Tunoaia 63′), Herczeg, Ciolacu (Neacșu 46′) – Carp (Bâtea 46′)

Rezerve neutilizate: Kajtar – Giurgiu, Sandu

UPDATE | Partida a început cu o întârziere de 30 de minute întrucât a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a stabili ocupanta locului 3. După ce la finalul timpului regulamentar, tabela a indicat 1-1, Belarus a învins Ungaria la loviturile de la 11m.

Tricolorele au învins cu 4-1 țara gazdă, Ungaria, în primul meci, disputat vineri, 27 iulie, în vreme ce adversara de astăzi, Serbia, a trecut la loviturile de departajare de Belarus.

Este a treia finală disputată de România la Balaton Cup. În 2014, reprezentativa noastră pierdea în ultimul act în fața Slovaciei, la loviturile de departajare, iar în 2016 în fața Belarusului, la capătul unui meci spectaculor, cu 7 goluri înscrise (5-2 pentru Belarus).

Lotul convocat pentru Balaton Cup

Portari: Linda Kajtar (Vasas Femina), Lavinia Boandă (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Claudia Bistrian (CFR Timișoara), Melinda Nagy, Teodora Meluță (ambele ”U” Olimpia Cluj), Brigitta Goder (ETO Gyori FC/Ungaria), Adina Giurgiu (Sassuolo/Italia), Alexandra Tunoaia (Chievo Verona/Italia), Kinga Barabasi (Ladies Târgu Mureș), Adela Iosif (”U” Olimpia Cluj)

Mijlocași: Ioana Bortan, Raluca Borodi, Mihaela Ciolacu, Andreea Voicu (toate ”U” Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (Mallbackens IF/Suedia), Bianca Sandu (Diosgyori/Ungaria), Maria Neacșu (CFR Timișoara)

Atacanți: Mara Bâtea, Cristina Carp, Oana Negrea (toate ”U” Olimpia Cluj)