Tricolorele au aterizat la San Francisco la 19 ore după ce au urcat în autocarul care le-a dus la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Pe 10 și 13 noiembrie vor întâlni naționala Statelor Unite ale Americii, campioana mondială en titre, în două jocuri de verificare.

Cea mai lungă zi din cariera jucătoarelor din naționala feminină a României a durat nu mai puțin de 27 de ore! Luni, la 4 dimineața, ele au plecat spre aeroport pentru un zbor la Amsterdam, de unde aveau să traverseze Oceanul spre San Francisco. Au aterizat pe tărâm american 19 ore mai târziu. A urmat un drum de o oră cu autocarul până la San Jose, orașul în care va avea loc primul test din istorie cu Statele Unite.

Din cauza fusului orar (cu 10 ore mai devreme în California), tricolorele au dat stingerea abia după a 27-a oră trecută de la plecarea din cantonamentul de la Buftea. Înainte de odihnă, ele au efectuat și un antrenament ușor pe Stevens Stadium, arena de 7.000 de locuri din cadrul Universității Santa Clara.

Primul joc dintre Statele Unite ale Americii și România se joacă pe 10 noiembrie („Avaya Stadium”, San Jose, California, ora locală 19:00). Al doilea joc este programat pe 13 noiembrie („StubHub Center”, Carson, California, ora locală 18:30). În România, orele de start vor fi 05:00, în 11 noiembrie, și 04:30, în 14 noiembrie.

Mirel Albon, selecționerul României, a convocat 19 jucătoare pentru cele două partide istorice de peste Ocean.

Portari: Roxana Oprea (Olimpia Cluj), Linda Kajtar (Vasas Femina)

Fundași: Andreea Corduneanu (Olimpia Cluj), Lidia Havriștiuc (Olimpia Cluj), Teodora Meluță (Olimpia Cluj), Adina Giurgiu (Olimpia Cluj), Ana Maria Gorea (ASA Tg. Mureș), Maria Ficzay (Medyk Konin)

Mijlocași: Ioana Bortan (Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (Olimpia Cluj), Andreea Voicu (Olimpia Cluj), Beatrice Tărășilă (Olimpia Cluj), Raluca Sârghe (Konak Beledyespor), Cristina Carp (Olimpia Cluj)

Atacanți: Mihaela Ciolacu (Olimpia Cluj), Mara Bâtea (Olimpia Cluj), Alexandra Lunca (Olimpia Cluj), Loredana Popa (Olimpia Cluj), Laura Rus