A cucerit titlul anul trecut în Grecia, cu Amazones Dramas, și în acest sezon în Austria, în tricoul formației FSK St. Pölten-Spratzern. A jucat în Champions League, se descurcă în cinci limbi de circulație internațională, îl are idol pe Manuel Neuer, portarul de la FC Bayern Munchen, și visează ca într-o bună zi să evolueze în Bundesliga feminină. Roxana Mihaela Oprea, portarul de la St. Pölten-Spratzern, mai are un vis: să evolueze cu echipa națională a României la Campionatul European de anul viitor din Olanda.

"Trebuie să tratăm serios meciul cu Albania, din deplasare, de joi. Nu va fi un meci ușor, chiar dacă mulți cred asta. Ne lipsesc multe jucătoare, suspendate sau accidentate. Nu avem voie să facem vreun pas greșit”, spune Roxana, care de această dată nu o va avea alături la lot pe sora ei mai mare, Olivia, jucătoare în Spania, la Levante, care, din păcate, s-a accidentat.

"Vreau să ne calificăm la Europene. Pentru fotbalul feminin românesc ar fi ceva extraordinar. În primul rând, am sparge gheața, am scrie istorie”, e de părere Roxana Oprea.

În vârstă de 27 de ani, Roxana e din Târgoviște. Acolo a învățat fotbalul, în parcarea din fața blocului, alături de frații ei și de vecini! "Pentru că eram foarte dură, fratele meu mi-a zis că nu pot fi decât portar! Apoi mă lua, mă ducea pe câmp și mă învăța să săr după mingi! După câțiva ani de handbal, la 15 ani, m-am apucat de fotbal. Am deja nouă ani de când sunt plecată. Am jucat mai întâi în Ucraina, un an, apoi șase la Amazones Dramas, în Grecia, echipă cu care am luat titlul anul trecut. De un an evoluez la St. Pölten. Mi-am mai trecut în CV un titlu. În Austria nu s-a încheiat sezonul, dar suntem campioane de ceva vreme”, se laudă Roxana.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, St. Pölten are 12 puncte avans față de a doua clasată, Sturm Graz. În 16 etape, St. Pölten a contabilizat tot atâtea victorii! "Îmi place foarte mult la St. Pölten. Avem condiții, oamenii vin la meciuri. În Austria, fotbalul feminin se bucură de un respect uriaș”, spune Roxana Oprea, care vrea să continue cu St. Pölten, chiar dacă visele ei nu se opresc aici. "Îmi expiră contractul, dar, probabil, voi rămâne în continuare aici, la St. Pölten. Vreau să învăț bine limba germană și, într-o bună zi, să joc în campioantul Germaniei. Acesta e visul meu. Nici nu contează la ce echipă”.

Îi place de Manuel Neuer, "în primul rând pentru jocul său de picior, pentru nebunia pe care o arată”. I-a plăcut de Iker Casillas! Din fotbalul feminin e impresionată de Hope Solo, campioană mondială cu naționala SUA anul trecut în Canada și una dintre cele mai valoroase portărițe din istorie, dar și de franțuzoaica Sarah Bouhaddi, căreia i-a ținut pumnii în finala UEFA Women’s Champions League de săptămâna trecută!