Unicul gol al partidei a fost înscris în propria poartă de Andreea Corduneanu, în urma unei erori a defensivei tricolorelorelor în minutul 77. Aceeași jucătoare a fost eliminată în prelungirile partidei, după ce a primit și cel de-al doilea cartonaș galben.

Min 90+6. România – Italia se încheie 0-1 

Min 90+5. Corduneanu primește și cel de-al doilea galben și este eliminată

Min 85. A doua schimbare în echipa României, iese Rus, intră Bâtea

Min 82. Ultima schimbare la Italia, Galli, intră Carissimi

Min 82. Dușa ratează o ocazie mare, prin care putea restabiliegalitatea pe tabelă

Min 77. Corduneanu înscrie în propria poartă în urma unei neînțelegeri în careu

Min 75. Schimbare la Italia, iese Sabatino, intră Giaginti

Min 72. Lunca este avertizată în urma unui fault comis asupra lui Rosucci

Min 69. Lovitură liberă pentru România executată de Ioana Bortan

Min 50. Partida România – Italia a adunat o asistență de 1043 spectatori

Min 46. A început repriza secundă. În locul lui Meluță intră Lunca 

Min 45+5. România – Italia 0-0 la pauză

Min 45+3. Ciolacu execută o lovitură liberă care trece puțin pe lângă poartă

Min 45. Prima repriză va fi prelungită cu minim 5 minute

Min 41. Ocazie pentru România. Dușa trimite către Bortan care șutează spre Carp, însă mingea este interceptată de goalkeeper-ul Italiei

Min 30. Schimbare în echipa Italiei, iese Tucceri Cimini, intră Bergamaschi

Min 27. Gama este penalizată în urma unui fault comis asupra Laurei Rus, care se resimte

Min 20. Lovitură liberă acordată Italiei în urma unui fault comis de Ficzay

Min 11. Vine și primul contraatac al României. Voicu îi așează mingea Laurei Rus pentru a șuta, însă atacantul naționalei ajunge prea târziu la minge

Min 9. Italia domină acest început de meci, Ianella irosind prima ocazie a echipei oaspete

Min 1. S-a auzit fluierul de start al partidei

UPDATE | Schimbare de ultim moment în echipa Italiei. Jucătoarea Elisa Bartoli s-a accidentat în timpul încălzirii și a fost înlocuită de Tucceri Cimini, care era rezervă. 

UPDATE |  Echipele de start:

Echipa României: 1.Părăluță – 15.Oprea, 5. Meluță, 6. Ficzay, 7. Giurgiu – 4. Bortan (C) – 2. Corduneanu, 22. Ciolacu, 18. Dușa, 10. Voicu – 9. Rus. Antrenor: Mirel Albon

Rezerve: 12. Kajtar, 14. Lunca, 16. Gorea, 17. Bâtea, 19. Sandu, 20. Herczeg, 21. Carp

Echipa Italiei: 1. Giuliani – 7.Guagni, 3. Gama, 5. Linari, 13. Bartoli – 8. Rosucci, 19. Galli, 6. Iannella, 18. Bonansea – 10. Girelli, 9. Sabatino. Antrenor: Milena Bertolini

Rezerve: 12. Marchitelli, 2. Bergamaschi, 14. Tucceri Cimini, 15. Giaginti, 16. Giugliano, 17. Di Criscio, 21. Carissimi

UPDATE | Arbitrul delegat să conducă partida dintre România și Italia este Monika Mularczyk, din Polonia. Alături de aceasta vor fi asistenții Kinga Seniuk – Mikulska și Katarzyna Wojs, tot din Polonia. Cel de-al patrulea oficial va fi Cătălina Nan, din România. 

UPDATE | Americancele Hannah Leinert și Jilian McVicker au venit la antrenamentul oficial al echipei naționale pentru a le susține pe fete înainte de partida cu Italia.

Jucătoarele care evoluează începând cu acest sezon la Olimpia Cluj sunt încrezătoare că fetele vor debuta cu dreptul în aceste preliminarii și au venit pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” pentru a le urmări și încuraja.

De la antrenamentul fetelor nu a lipsit nici Ștefania Vătafu, care a părăsit cantonamentul naționalei din cauza unei accidentări. Mijlocașul naționalei a venit să își susțină colegele sale în cârje, din cauza problemei de la piciorul drept.

UPDATE | Antrenorul Italiei, Milena Bertolini a făcut o scurtă caracterizare a echipei României înaintea partidei de diseară. „România este o echipă foarte puternică fizic, o echipă de temperament și agresivă, care are lansări rapide. Va fi o bătălie. Am 23 de jucătoare curajoase și mă voi abate puțin, având în vedere faptul că România are caracteristici diferite decât Moldova”.

Naționala României a efectuat luni seara antrenamentul oficial premergător partidei cu Italia. Înaintea antrenamentului a avut loc conferința de presă a selecționerului Mirel Albon, care le-a avut alături pe jucătoarele Olivia Oprea și Maria Ficzay. 

Începem o nouă campanie lungă și dificilă. Jucăm într-o grupă destul de grea, în care vom avea adversare trei echipe care au jucat la Euro în această vară, însă suntem optimiști. Cred că putem fi surpriza acestor preliminarii. Lupta se va da în trei, între Belgia, Italia și România.Eu sper că vom avea o asistență numeroasă, iar faptul că se joacă la Cluj este foarte important deoarece nu am pierdut niciun meci pe acest stadion și sperăm ca acest lucru să rămână valabil și după meciul de mâine”, a declarat Mirel Albon în cadrul conferinței. 

La rândul său, Olivia Oprea, jucătoare care evoluează la Sevilla, este optimistă înainte de startul preliminariilor. ”Suntem mândri că începem preliminariile pentru acest campionat mondial la Cluj. Ne dorim să vină mulți suporteri, care să ne sprijine pentru că fără ei nu vom putea face meciul pe care ni-l dorim. Vrem să începem cu victorie”. 

Italia a debutat sâmbătă, 16 septembrie, în preliminariile Campionatului Mondial, obținând o victorie, scor 5-0, în fața reprezentativei Moldovei. 

Intrare liberă la meci

Persoanele care doresc să susțină echipa națională a României își pot procura de la casele de bilete de la stadion un bilet cu valoare zero. Accesul în stadion se face începând cu ora 16:30.

România face parte din Grupa a 6-a de calificare, alături de Italia, Belgia, Portugalia și Moldova, primele trei fiind prezente în această vară la EURO 2017.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Albon pentru meciul cu Italia:

PORTARI: Andreea Părăluţă (Atletico Madrid / Spania), Linda Kajtar (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc);

FUNDAŞI: Olivia Oprea (FC Sevilla / Spania), Andreea Corduneanu (Diosgyori VTK / Ungaria), Maria Ficzay (Medyk Konin / Polonia), Teodora Meluţă, Adina Giurgiu (ambele – Olimpia Cluj), Ana Maria Gorea (ASA Târgu Mureş);

MIJLOCAŞI: Ioana Bortan, Andreea Voicu, Mihaela Ciolacu, Beatrice Tărăşilă (toate – Olimpia Cluj), Bianca Sandu (Diosgyori VTK / Ungaria), Andrea Herczeg (Töcksfors IF / Suedia), Claudia Bistrian (CFR Timişoara);

ATACANŢI: Laura Rus (Apollon Ladies / Cipru), Cosmina Duşa (Konak Belediyespor / Turcia), Iuliana Obreja (Real Craiova), Alexandra Lunca, Cristina Carp, Mara Bâtea (toate – Olimpia Cluj).