Reprezentativa feminină a României a trecut rapid peste dezamăgirea unei înfrângeri cu 8-1 în fața campioanei mondiale, iar la meciul revanșă a reușit o performanță mai bună. Până în minutul 88, când arbitrul a dictat un penalty contestat de jucătoarele noastre, scorul era 3-0 pentru Statele Unite ale Americii. 

Motivate și cu lecția învățată, tricolorele s-au apărat mult mai bine, au oferit mai puține spații adversarelor care au încercat să găsească soluții mai ales din cele două benzi. 

Așa a venit primul gol al meciului, un autogol de fapt, după ce Teo Meluță i-a oprit cu pieptul mingea Roxanei Oprea, iar aceasta nu a reușit să respingă. Era minutul 20.

România a continuat performanța solidă în defensivă și, deși americancele au mai ratat câteva oportunități de a înscrie, au făcut-o abia la câteva secunde după ce s-a intrat în prelungirile primei părți. Viteza lui Crystal Dunn a lăsat-o într-o poziție ideală, iar șutul puternic pe jos a trecut pe sub piciorul Roxanei Oprea.

În repriza secundă, tricolorele au mai încasat trei goluri. Mai întâi, Chrstien Press a marcat cu un șut puternic într-un moment în care evoluam cu un om în minus. Ioana Bortan primea îngrijiri pe marginea terenului. Apoi, în minutul 88, Morgan Brian a transformat un penalty contestat de tricolore, pentru că tabela să fie închisă în primul minut de prelungire, de Samantha Mewis. 

Min. 90+1 : SUA – România 5-0! Samantha Mewis reia cu capul în plasă după un corner executat de pe partea stângă

Min. 88 : SUA – România 4-0! Morgan Brian transformă o lovitură de la 11 metri contestată de jucătoarele noastre. Arbitrul a considerat că Maria Ficzay a comis henț intenționat în careu

Min. 75 : Până în acest minut au mai fost avertizate Teodora Meluță și Andreea Voicu, iar gazdele au lovit o dată bara

Pe stadionul de lângă Los Angeles sunt 20.336 de spectatori.

Min. 57 : Ioana Bortan primește cartonașul galben pentru un fault asupra lui Alex Morgan

Min. 55 : SUA – România 3-0! Christen Press înscrie cu un șut pe jos într-un moment în care echipa noastră evolua cu o jucătoare în minus, Ioana Bortan fiind pe margine pentru a primi îngrijiri

Min. 45+1 : SUA – România 2-0! Crystal Dunn finalizează din interiorul careului cu un șut pe sub piciorul Roxanei Oprea

Min. 40 : Gazdele domină partida și amenință poarta în alte patru rânduri după marcarea primului gol, fără însă a modifica tabela de pe stadionul lui LA Galaxy

Min. 20 : SUA – România 1-0! Teodora Meluță deviază în propria poartă o centrare din banda dreaptă a lui Crystal Dunn

Min. 16 : Adina Giurgiu primește primul cartonaș galben al meciului pentru o tragere de tricou în jumătatea americană

Min. 13 : Gazdele au ratat deja trei șanse de a înscrie, dar Roxana Oprea, în două rânduri, și imprecizia adversarei noastre au făcut ca scorul să rămână neschimbat. Tricolorele au avut și ele o șansă de a se apropia de poarta adversă, dar mingea centrată către Andreea Voicu a fost respinsă de defensivă

UPDATE | Echipa de start a României: 12. Oprea – 16. Gorea (2. Corduneanu, min. 52), 15. Meluţă, 6. Ficzay, 5. Giurgiu (13. Tărășilă, min. 79) – 9. Rus (3. Havriștiuc, min. 63), 18. Ciolacu (13. Tărășilă, min. 82), 4. Bortan-cpt., 8. Vătafu, 10. Voicu – 17. Bâtea (14. Lunca, min. 46). Antrenor: Mirel Albon

Rezerve: 1. Kajtar – 7. Sârghe, 19. Popa

Echipa Statelor Unite ale Americii: 1. Naeher – 2. Short, 4. Sauerbrunn-cpt., 6. Brian, 7. Ohai, 12. Sullivan, 16. Williams, 17. Heth, 19. Dunn, 20. Long, 23. Press. Antrenor: Jill Ellis

Rezerve: 24. Harris – 3. Mewis, 5. O’Hara, 8. Johnston, 9. Horan, 11. Krieger, 13. Morgan

Reprezentativa feminină a României joacă astăzi, 13 noiembrie, de la ora locală 18:30, la StubHub Center din Carson, California, al doilea meci amical în fața Statelor Unite ale Americii. În România, ora de start va fi 04:30, în 14 noiembrie.

Pe 10 noiembrie, la San Jose, în prima confruntare din istorie între cele două echipe, gazdele s-au impus cu 8-1. Au marcat Christen Press (8, 35, 38), Tobin Heath (10), Morgan Brian (25), Alex Morgan (52, 75), Maria Ficzay (90+2-autogol), respectiv Laura Rus (31).

”Diferența reală este de 3-4 goluri, doar că au fost și anumiți factori care au afectat evoluția noastră și, implicit, rezultatul de pe tabelă: am avut doar trei zile la dispoziție pentru a ne acomoda la o diferență de fus orar de 10 ore, oboseala drumului, faptul că nu am avut la dispoziție cea mai bună echipă posibilă, din cauza absențelor”, a spus selecționerul Mirel Albon după primul joc.

Partida din 13 noiembrie va avea loc pe arena de 27.000 de locuri a lui LA Galaxy, club care îi are în lot pe Ashley Cole, Robbie Keane sau Steven Gerrard.

Întâlnire cu suporterii români după meci

La finalul jocului, suporterii români prezenți în tribună sunt invitați la o întâlnire cu jucătoarele din echipa României ce va avea loc în peluza din spatele tabelei la scurt timp după fluierul final. La San Jose, o sută de conaționali le-au încurajat pe fetele pregătite de Mirel Albon, au făcut fotografii și au luat autografe.