În această seară, începând cu ora locală 19:30 (20:30 ora României) echipa României are programat un antrenament ușor, de pregătire pentru partida de vineri, unde va întâlni selecționata Belgiei, de la ora locală 20:30 (21:30 ora României), pe stadionul Den Dreef din Leuven. 

Tricolorele și-au înghesuit în bagaje foarte mult optimism, în ciuda absențelor de marcă din lotul nostru. Portarul Andreea Părăluță, 22 de ani, una dintre cele mai valoroase jucătoare ale naționalei României, e convinsă că dubla cu Belgia și Italia poate constitui un nou început pentru prima reprezentativă în actualele preliminarii.

„S-a muncit din greu”

– Andreea, cu ce gânduri ați plecat spre Belgia și Italia?
– Cu cele mai bune gânduri! Sincer, sper să luăm toate cele șase puncte din această deplasare, chiar dacă va fi foarte greu. În primul rând pentru că jucăm în deplasare. Sunt convinsă că dacă vom pune în practică tot ceea ce am făcut în aceste zile la antrenamente nu are cum să nu iasă bine. Spun asta pentru că la antrenamente s-a muncit din greu. Important e ca la ora meciurilor să fim cele de la antrenamente.

– Ați început cu stângul noua campanie.
– Am pregătit foarte bine meciul contra Italiei de la Cluj. Atmosfera a fost una foarte bună, aveam încredere. Pe teren a fost însă altceva. Poate presiunea, poate absențele din echipă, dar chiar și așa, cu puțină șansă, puteam să scoatem un rezultat pozitiv contra Italiei.

– Cât de mult contează înfrângerea în fața Italiei?
– A fost un debut. Ne aflăm așadar la început, iar drumul e foarte lung. Așteptăm cu nerăbdare și duelurile dintre echipele considerate favorite în această grupă, Italia și Belgia, să vedem ce se întâmplă. Avem șansa noastră și trebuie să ne jucăm această șansă.

– Cum le simți pe fete?
– Toată lumea e concentrată și dornică să realizeze rezultate bune în această deplasare. Din păcate, vor absenta câteva jucătoare de bază ale echipei naționale și mă refer aici la Olivia Oprea, Alexandra Lunca, Ștefania Vătafu, Florentina Olar-Spânu, Andreea Corduneanu. Ultima e suspendată pentru primul meci, cel contra Belgiei.

„Le-am descoperit punctele slabe”

– Echipa națională a crescut față de campania trecută?
– Nu știu ce să spun. Nu pot spune dacă echipa de acum e mai bună sau nu. Multe nu s-au schimbat. Cert e că avem mai multă experiență, că am dovedit că ne putem bate de la egal la egal cu echipele puternice.

– Ce spui despre Belgia, primul adversar?
– E o echipă bună, cu jucătoare valoroase, o echipă care a fost prezentă la EURO 2017. Le-am studiat și le-am descoperit punctele slabe, pe care trebuie să le exploatăm.

– Italia?
– Am jucat contra lor acum o lună, așa că le știm foarte bine. Rămân la părerea că Italia e o echipă de bătut. Nu am reușit să învingem Italia la Cluj, poate reușim acum, la ele acasă.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Albon pentru această dublă:

Portari: Andreea Păraluţă (Atletico Madrid), Lavinia Boandă (Olimpia Cluj)

Fundași: Andreea Corduneanu (Diosgyori VTK), Adina Giurgiu, Melinda Nagy , Teodora Meluţă (toate Olimpia Cluj), Maria Ficzay (Medyk Konin), Brigitta Goder (Gyori ETO FC)

Mijlocași: Ioana Bortan, Andreea Voicu, Mihaela Ciolacu, Beatrice Tărăşilă (toate Olimpia Cluj), Claudia Bistrian (CFR Timişoara), Andrea Herczeg (Tocksfors IF), Bianca Sandu (Diosgyori VTK)

Atacanți: Cosmina Duşa (Konak Belediyespor), Laura Rus (Apollon Ladies FC), Cristina Carp, Mara Bâtea (ambele Olimpia Cluj).

S-au jucat până acum:

15 septembrie 2017: Italia – Moldova 5-0
19 septembrie 2017: Belgia – Moldova 12-0, România – Italia 0-1

Programul următoarelor meciuri:

20 octombrie 2017: Belgia – România
24 octombrie 2017: Italia – România, Portugalia – Belgia
24 noiembrie 2017: Portugalia – Moldova
28 noiembrie 2017: România – Moldova, Portugalia – Italia
6 aprilie 2018: Belgia – Portugalia, Moldova – Italia
10 aprilie 2018: Italia – Belgia, Moldova – România
8 iunie 2018: Italia – Portugalia
12 iunie 2018: România – Portugalia, Moldova – Belgia
30 august 2018: Moldova – Portugalia, România – Belgia
4 septembrie 2018: Belgia – Italia, Portugalia – România

Clasamentul grupei

Italia 2 2 0 0 6-0 6
Belgia 1 1 0 0 12-0 3
România 1 0 0 1 0-1 0
Moldova 2 0 0 2 0-17 0
Portugalia 0 0 0 0 0-0 0