Naționala feminină de fotbal a României dispută vineri, de la ora 16.30 (ora României), primul meci amical din 2017. Adversara primei noastre reprezentative este selecționata Olandei, gazda turneului final al Campionatului European din acest an. Partida se va disputa la San Pedro del Pinatar, Spania, acolo unde cele două formații se află în cantonament de la începutul acestei săptămâni.

Meciul împotriva Olandei e primul amical pe care România îl va disputa în Spania. Pe 23 ianuarie, tot la San Pedro del Pinatar, naționala lui Mirel Albon va da piept cu Slovacia.

Ca la marile echipe!

De zile bune, tricolorele trag tare la antrenamente și așteaptă cu nerăbdare partida cu Olanda. La ședințele de pregătire din Spania, jucătoarele au fost monitorizate cu ajutorul unor „veste GPS”, așa cum se întâmplă la marile echipe! „E un sistem de monitorizare cu care noi nu am mai lucrat. Cred că e benefic. Astfel ne știm fiecare valorile și modul în care lucrăm și ne implicăm la fiecare antrenament și cel mai bun lucru e acela că putem corecta”, a explicat Ioana Bortan, căpitanul campioanei Olimpia Cluj și om de bază în naționala României.

Sistemul GPSport este unul de monitorizare, prin care se poate avea o evidență clară asupra randamentului pe care jucătoarele îl au pe tot parcursul antrenamentului. Acest sistem arată frecvența cardiacă, distanța pe care o parcurge fiecare jucător, numărul de sprinturi sau numărul de accelerări. GPSport este folosit de multe cluburi importante, unul dintre ele fiind FC Barcelona (foto).

Olivia Oprea s-a accidentat

Selecționerul Mirel Albon nu se poate baza în acest cantonament pe serviciile Oliviei Oprea, de la Levante. Olivia s-a accidentat înaintea ultimului meci de campionat și a devenit indisponibilă pentru două săptămâni. Ea a ținut însă să vină la San Pedro del Pinatar să-și salute colegele de la națională, dar mai ales pe sora sa, Roxana, portarul de la Olimpia Cluj.

„Un cantonament cu o echipă mult întinerită. Încercăm să omogenizam echipa și relațiile dintre noi până la ora jocului cu Olanda. Aceste meciuri de verificare, venite la început de an, reprezintă un reper pentru următoarea campanie de calificare ce va demara în toamnă, cea pentru Campionatul Mondial”, a mai declarat, pentru www.frf.ro, Ioana Bortan.

„Pitic” a împlinit 21 de ani

„Echipa e mult mai tânără față de cea cu care încheiam preliminariile pentru EURO 2017. Avem nevoie de o pregătire fizică bună. Eu sunt în plin campionat în Spania, dar fetele din campionatul intern vin după vacanță”, a spus și Andreea Părăluță. În urmă cu trei zile, Andreea Voicu, una dintre cele mai valoroase jucătoare din naționala României, a împlinit 21 de ani! Colegele și staff-ul tehnic al primei reprezentative i-au oferit celei poreclite „Pitic” un tort și i-au cântat „Mulți ani trăiască”!

Lotul României pentru cantonamentul din Spania

Portari:
Andreea Părăluță (Atletico Madrid)
Roxana Oprea (Olimpia Cluj)

Fundași:
Andreea Corduneanu (Olimpia Cluj)
Lidia Havriștiuc (Olimpia Cluj)
Teodora Meluță (Olimpia Cluj)
Maria Ficzay (Medyk Konin – Polonia)
Brigitta Goder (Gyor – Ungaria)
Ana Maria Gorea (ASA Târgu Mureş)

Mijlocași:
Ioana Bortan (Olimpia Cluj)
Ștefania Vătafu (Olimpia Cluj)
Andreea Voicu (Olimpia Cluj)
Adina Giurgiu (Olimpia Cluj)
Carmen Ciobanu (Olimpia Cluj)
Melinda Nagy (Olimpia Cluj)
Dariana Indrei (Olimpia Cluj)

Atacanți:
Loredana Popa (Olimpia Cluj)
Cristina Carp (Olimpia Cluj)
Mara Bâtea (Olimpia Cluj)
Florentina Olar (Fortuna Hjørring)