Echipa feminină de fotbal Konak Belediyespor a cucerit, cu o etapă înainte de finalul sezonului, un nou titlu de campioană a Turciei. Trupa la care evoluează româncele Raluca Sârghe și Cosmina Dușa au bifat al cincilea titlu consecutiv, performanță unică în istoria fotbalului feminin din Turcia.

„Pentru că e al cincilea titlu, din sezonul viitor vom avea voie să ne trecem pe echipament, lângă emblema clubului, o steluță! Suntem prima echipă de fete din Turcia care reușește să cucerească cinci titluri”, a declarat, pentru www.frf.ro, Raluca Sârghe.

Perioada incredibilă pe care o traversează formația Konak Belediyespor a început odată cu transferul româncelor. Raluca Sârghe, 29 de ani, și Cosmina Dușa, 27 de ani, au sosit la gruparea din Izmir în 2012. În acel moment, Konak Belediyespor nu avea niciun titlu cucerit în Turcia, ci doar un loc secund în 2011.

Cosmina a revenit cu goluri

„A fost cel mai greu sezon de când am venit în Turcia. Asta în primul rând pentru că celelalte echipe s-au întărit, încercând să țină pasul. Apoi, am avut o mulțime de accidentări. Echipa nu a suferit vreodată ca anul acesta din pricina accidentărilor. Am avut și șapte jucătoare indisponibile în același timp, antrenorii fiind nevoiți să să apeleze la junioare de la echipa a doua. Și eu am lipsit câteva etape. Cosmina Dușa, colega și prietena mea, a revenit abia pe finalul sezonului, după accidentarea gravă suferită toamna trecută. A și marcat de câteva ori”, a spus Raluca Sârghe.

Rivalele de la Beșiktaș

Konak Belediyespor s-a luptat pentru titlu în acest sezon cu Beşiktaş, care a încheiat prima sezonul regular, având și avantajul moral al unei victorii categorice la Izmir, 4-0! „Ne-am luat revanșa în play-off, pe care Konak și Beşiktaş l-au început la egalitate de puncte. Beşiktaş a fost prima, datorită golaverajului. În play-off am învins rivala cu 5-0, acasă la noi, și am remizat, 2-2, în deplasare. Puțini mai credeau că suntem în stare să cucerim titlul. Noi am crezut însă până la capăt și, iată, cu o etapă înainte de final, suntem campioane. Ne-a ajutat și Beșiktaș, care a pierdut în această penultimă rundă”, a explicat Raluca Sârghe.

Galerie proprie

În ultima etapă, Konak Belediyespor se va deplasa, din postura de proaspăt campioană, la Trabzon, în cea mai lungă deplasare a sezonului. „La întoarcerea acasă vom primi trofeul de campioană a Turciei. Toate suntem nerăbdătoare”, a mai adăugat românca, care a ținut să precizeze: „Din acest sezon am avut și o galerie proprie, a echipei de fete, care s-a organizat și ea în premieră! Se numește <Amazonlar>. Ne-a susținut extraordinar. Ce voi face anul viitor?! Ne așteaptă Liga Campionilor, după care mai vedem”!