Jucătoarele noastre au testat pentru prima dată gazonul arenei din San Jose, acolo unde joi, 10 noiembrie, de la ora locală 19:00, vor întâlni Statele Unite ale Americii, campioana mondială en titre. În România, ora de start va fi 05:00, în 11 noiembrie.

Stadionul care va găzdui prima confruntare din istorie între cele două reprezentative feminine are o capacitate de 18.000 de locuri, este situat lângă Aeroportul Internațional San Jose și a fost inaugurat în martie 2015. Arena aparține lui San Jose Earthquakes, club din Major League Soccer.

S-a pregătit alături de tricolore

La antrenamentul României de miercuri a participat și o tânără jucătoare din Statele Unite ale Americii, cu dublă cetățenie. Andreea Dan, 15 ani, de la Union City Premier, a primit acceptul staff-ului de a se pregăti alături de tricolore. ”Mi-aș dori ca într-o zi să pot îmbrăca tricoul naționalei României. Mi-a făcut mare plăcere să mă antrenez alături de echipă, se vede că fetele formează un grup unit. Le țin pumnii în meciurile cu Statele Unite”, a spus tânăra ai cărei părinți, orginiari din Ploiești, s-au mutat peste Ocean în urmă cu 18 ani.

”Bravo, Andreea! Ai multe calități și te felicit pentru cum te-ai descurcat. Să te pregătești în continuare bine, să joci cu plăcere și sunt convins că te vom vedea într-o zi în naționala noastră”, a fost mesajul selecționerului Mirel Albon.