Meciul se va disputa pe stadionul Municipal din Botoșani și va fi transmis în direct pe Pro X. Accesul la meci este gratuit, în baza unui tichet care se poate ridica de la casieriile stadionului. 

În grupa 6, din care face parte și România s-a mai disputat o partidă, unde viitoarea adversară a României, Portugalia, a pierdut cu 3-0 în fața Italiei, liderul grupei.

Lotul României pentru partida cu Portugalia:

Portari: Andreea Părăluță (Atletico Madrid), Linda Kajtar (Vasas Femina)

Fundași: Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului), Olivia Oprea (Sevilla FC), Melinda Nagy, Teodora Meluță (ambele Olimpia Cluj), Brigitta Goder (ETO Gyori FC/ Ungaria), Adina Giurgiu (Sassuolo/Italia), Anne-Marie Bănuță (Rodez Aveyron/Franța)

Mijlocași: Ioana Bortan (Olimpia Cluj), Andrea Herczeg (Mallbackens IF/Suedia), Ștefania Vătafu (UDG Tenerife Sur/Spania), Andreea Voicu, Mihaela Ciolacu (ambele Olimpia Cluj), Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria)

Atacanți: Mara Bâtea, Cristina Carp (ambele Olimpia Cluj), Isabelle Mihail (Kent State University/SUA)

Programul următoarelor meciuri:

12 iunie 2018: România – Portugalia, Moldova – Belgia

30 august 2018: Moldova – Portugalia, România – Belgia

4 septembrie 2018: Belgia – Italia, Portugalia – România

Clasamentul grupei 6:

Italia  7 7 0 0 18-2      21

Belgia 5 3 1 1 18-5      10

Portugalia 5 1 1 3 12-3         4

ROMÂNIA 5 1 1 3 5-8 4

Moldova   6 0 1 5 2-31  1

Cele 7 câștigătoare ale grupelor preliminare se vor alătura Franței, țara gazdă, la turneul final. Patru dintre ocupantele locurilor secunde, cu cel mai bun punctaj contra echipelor clasate pe pozițiile 1, 3 și 4, vor disputa un baraj în două tururi pentru a decide ultima națională europeană calificată la Mondial.