Naționala feminină de fotbal a României a intrat în linia dreaptă a pregătirilor pentru meciul contra Franței, programat vinerea viitoare, 8 aprilie, partidă ce contează pentru Grupa 3 de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Olanda.Meciul România – Franța se va disputa pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, de la ora 20.00.Mirel Albon, antrenorul naționalei României, a stabilit lotul cu care va aborda supercofruntarea cu Franța. “Nu a fost ușor să stabilesc acest lot. Avem un nucleu de bază, dar a trebuit să urmărim în permanență și evoluțiile fetelor care sunt legitimate la cluburi din străinătate”, a declarat Albon.Selecționerul lotului feminin speră ca România să facă față unui adversar considerat o forță în lume, Franța ocupând în acest moment locul 3 în ierarhia FIFA. “Franța a jucat patru meciuri în acest an. A bifat un succes, 1-0 cu Norvegia, apoi, în turneul din Statele Unite, nu a mai reușit nicio victorie. Mai mult, nu a marcat în cele trei jocuri disputate peste ocean. Sperăm ca pasa proastă prin care trec viitoarele noastre adversare să se prelungească”, a mai spus Albon.Franța a pierdut două meciuri în SUA, cu același scor, 0-1, în fața naționalei țării gazdă, campioana mondială de anul trecut din Canada, și a Germaniei. La acestea s-a mai adăgat o remiză, 0-0 cu Anglia, marea revelație a anului 2015. “Am văzut toate meciurile. Franța e tare, dar sper să producem surpriza”, a mai spus Mirel Albon, care se bucură că nu are jucătoare accidentate: “Am avut probleme medicale, dar s-au rezolvat. Sper să nu apară indisponibilități în week-end-ul următor”.


După patru partide disputate în Grupa 3 de calificare la EURO 2017, Franța e în fotoliul de lider, cu maximum de puncte. România e pe locul 2, cu 7 puncte, tot atâtea câte a agonisit și Ucraina, principala noastră adversară în lupta pentru calificarea directă la competiția din Olanda. 
România a bifat două victorii, 3-0 cu Albania și 3-1 cu Grecia, un egal, 2-2 cu Ucraina, și o înfrângere, 0-3, în deplasare, cu Franța. Naționala noastră e în fața primei calificări la un turneu final.Lotul României pentru meciul cu Franța:Portari: 1. Andreea Părăluță (ASA Tg. Mureș), 23. Linda Kajtar (Vasas Femina), 12. Roxana Oprea (St. Pölten)


Fundași: 2. Andreea Corduneanu (Olimpia Cluj), 13. Teodora Meluță (Olimpia), 6. Maria Ficzay (Medyk Konin), 15. Olivia Oprea (Levante), 16. Anamaria Gorea (ASA Tg. Mureș), 20. Brigitta Goder (ASA Tg. Mureș), 22. Corina Olar (Olimpia Cluj), 3. Lidia Havriștiuc (Olimpia Cluj)


Mijlocași: 4. Ioana Bortan (Olimpia Cluj), 5. Adina Giurgiu (Olimpia Cluj), 7. Raluca Sârghe (Konak Belediyespor), 8. Ștefania Vătafu (Olimpia Cluj), 10. Andreea Voicu (Olimpia Cluj), 19. Andreea Herczeg (MTK), 21. Beatrice Tărășilă (Olimpia Cluj)


Atacanți: 11. Florentina Olar (Fortuna Hjørring), 14. Alexandra Lunca (Olimpia Cluj), 17. Mara Bâtea (Olimpia Cluj), 18. Cosmina Dușa (Konak Belediyespor)


La turneul final al Campionatului European de fotbal, care se va desfășura în perioada 16 iulie – 6 august 2017 în Olanda, se califică opt echipe din postura de câștigătoare de grupe, plus alte 7 formații de pe locul secund. 6 merg direct în Olanda, ultima fiind decisă după un meci de baraj. Olanda, țara gazdă, e calificată din oficiu.

ADI DOBRE