Din Grupa a 6-a mai fac parte Belgia, Portugalia și Moldova. Trei dintre adversarele României, Italia, Belgia și Portugalia, au fost prezente în această vară la EURO 2017.

S-a accidentat Ștefania Vătafu

Selecționerul Mirel Albon și-a strâns fetele încă de sâmbăta trecută, cartierul general al primei noastre reprezentative fiind stabilit la Cluj, acolo unde se va juca și partida cu Italia.
Florentina Olar-Spânu, căpitanul naționale, e așteptată să sosească în cantonamentul României vineri.

Avem probleme cu Ștefania Vătafu, care e accidentată și nu va putea evolua împotriva Italiei. Se fac eforturi ca ea să fie recuperată pentru meciurile din octombrie. Mijlocașul campioanei Olimpia Cluj a suferit o accidentare gravă, ruptură a ligamentului colateral”, a declarat, pentru www.frf.ro, Mirel Albon, care a adăugat: „Iuliana Obreja, de la Real Craiova, s-a accidentat și ea la unul din antrenamente. Așteptăm decizia medicilor să vedem dacă putem conta pe ea pentru acest meci.

Selecționerul spune că atmosfera este una bună. Fetele se pregătesc foarte bine și văd la ele acea dorință de a depăși performanța din campania trecută. Avem însă o grupă foarte grea. Sperăm să debutăm cu dreptul, e foarte important și să avem o campanie reușită, a mărturisit Mirel Albon.

Italia, primul adversar al tricolorelor în campania de calificare al Campionatul Mondial din Franța, va debuta vineri seară contra Moldovei. Meciul Italia – Moldova, primul din Grupa a 6-a, se va juca pe „Stadio Alberto Picco” din La Spezia.Vom avea un om acolo, care sâmbătă ne va prezenta totul despre Italia. Ne vom uita și noi la meci, dar una e să vezi meciul de la fața locului, alta e să-l vezi la televizor”, a spus Mirel Albon.

„E o antrenoare deja celebră”

Naționala Italiei are după EURO 2017 un nou antrenor. În locul celebrului Antonio Cabrini a fost instalată Milena Bertolini. În vârstă de 51 de ani, Milena Bertolini a jucat fotbal, printre altele, la Reggiana, Modena, Bologna și Pisa. Și-a început cariera de antrenor în 2001, la Foroni, acolo unde și-a încheiat-o pe cea de jucătoare. Milena Bertolini a pregătit în ultimii ani formația Brescia, cucerind de două ori titlul, de două ori Cupa Italiei și în două rânduri Supercupa. Ea a fost desemnată de șase ori cea mai bună antrenoare din Italia. „E o antrenoare deja celebră, respectată în Italia. Milena Bertolini a cucerit o mulțime de trofee și vine la naționala Italiei cu o experiență vastă”, e de părere Mirel Albon.

Milena Bertolini nu va mai putea conta însă în viitor pe una dintre cele mai bune jucătoare din istoria fotbalului feminin italian. Melania Gabbiadini, 33 de ani, s-a retras din națională după EURO 2017. Sora mai mare a lui Manolo Gabbiadini, jucător la Southampton, Melania a strâns peste o sută de selecții în prima reprezentativă a Italiei. Pentru meciul contra României, selecționerul Milena Bertolini vine cu patru nume noi față de lotul de la EURO 2017.

Italia e un adversar redutabil. O echipă bună, dar inconstantă. Cea mai bună dovadă o reprezintă rezultatele de la EURO. Noi am mai juca contra Italiei acum două campanii. Am pierdut greu în deplasare, 0-1, și foarte greu acasă, 1-2. Cred că a venit momentul să ne luăm revanșa”, a comentat Mirel Albon.