Jucătoarea în vârstă de 19 ani, cu evoluții constante la echipele de junioare ale naționalei României, a făcut pasul pentru prima dată la echipa de senioare în urmă cu doi ani, la turneul Balaton Cup. Tânăra jucătoare l-a convins pe selecționerul Mirel Albon că merită să participe la calificările pentru EURO 2017, însă o accidentare la genunchi a oprit-o pe Isabelle din atingerea obiectivului său, acela de a debuta într-un meci oficial pentru naționala României.

A revenit la clubul său din cadrul Universității Kent State, din America, unde a urmat recuperarea pas cu pas. Cu sprijinul antrenorilor de la club, a revenit pe teren, a evoluat constant, înscriind goluri, performanță care a adus-o din nou la echipa națională.

Isabelle, bine ai revenit la echipa națională. Cum ai primit vestea convocării și cum te simți din punct de vedere fizic?
Domnul selecționer m-a contactat după ce am avut un sezon foarte bun la Kent State University. Am lipsit o perioadă mai lungă de timp din cauza accidentării la genunchi, dar acum mi-am revenit, mă simt foarte bine, atât din punct de vedere fizic cât și mental. Accidentarea de la genunchi m-a împiedicat să evoluez în preliminariile trecute, însă acum am venit pregătită și îmi doresc să fac diferența în teren, să demonstrez ce pot.

Ai urmărit partidele României din actualele preliminarii?
Da, am urmărit meciurile, fetele au jucat foarte bine, dar întotdeauna este loc de mai bine. Din păcate, rezultatele nu ne sunt favorabile, cred uneori ai nevoie și de puțin noroc. Cred că meciul cu Belgia este cel mai bun reper, unde am revenit de la 2-0, am egalat, dar pe final a venit acel gol, care ne-a luat un punct pe care cred că l-am fi meritat.

Urmează partida cu Portugalia, o adversară pe care România a întâlnit-o și în precedentele calificări. Cum vezi meciul?
Cred că ne așteaptă un meci foarte greu. Am vorbit cu fetele și toate ne dorim să obținem o victorie. Dacă luptăm împreună și suntem determinate să câștigăm meciul, avem prima șansă în fața Portugaliei. Trebuie să dăm maximum pe teren, să fim organizate și să lucrăm în echipă, pentru că nu cred că Portugalia are o echipă mai bună ca a noastră.

În America știu că beneficiați de foarte multă susținere din partea publicului. Cât de important este aportul acestora în timpului unei partide?
Sprijinul publicului este foarte important în cadrul unui meci, mai ales atunci când jucăm pe teren propriu. Avem nevoie de susținerea lor, suporterii pot reprezenta avantajul nostru în fața Portugaliei. Mi-aș dori să vină în număr cât mai mare la stadion, iar la final să le putem dedica o victorie.