Portugalia și România au acumulat câte patru puncte fiecare în actualele preliminarii, ocupă locurile 3, respectiv 4 în grupă, dar speră în continuare la poziția secundă, ce poate asigura locul la baraj. Pe primele două poziții în Grupa a 6-a se află Italia (18 puncte) și Belgia (10 puncte).

Meciul de la Botoșani e primul între România și Portugalia în actualele preliminarii. Cele două echipe naționale s-au confruntat în barajul pentru calificarea la Campionatul European de anul trecut din Olanda. La capătul unei duble echilibrate, 0-0 la Lisabona și 1-1 la Cluj, Portugalia a mers la EURO 2017.

„Mă interesează doar cele trei puncte”

– Domnule Albon, când se reunește lotul pentru meciul cu Portugalia?
– Luni, 4 iunie. Lotul a fost definitivat. Îl vom face public în următoarele zile.

– Poate fi privit meciul contra Portugalia ca o revanșă?
– Din punctul meu de vedere acest meci nu e un prilej de revanșă. Mă interesează doar cele trei puncte. Spun asta pentru că vreau să câștigăm toate punctele rămase în joc până la finalul preliminariilor, nouă puncte adică. Și, apoi, să sperăm că, prin jocul rezultatelor, vom prinde un loc de play-off.

– Ce alte obiective mai aveți?
– Obiectivul nostru secundar îl reprezintă construcția unei echipe cu care să abordăm următoarea campanie de calificare, cea pentru Campionatul European. Avem jucătoare tinere, capabile să facă față cerințelor primei reprezentative.

„Meciul de la Botoșani va fi foarte echilibrat”

– Ce știți despre Portugalia?
– Aceeași echipă foarte bună, imprevizibilă. Portugalia poate învinge pe oricine, așa cum poate pierde în fața oricui. Suntem cam de aceeași valoare și sunt sigur că meciul de la Botoșani va fi foarte echilibrat. Portugalia a pierdut în această primăvară puncte importante în actualele preliminarii. Față de barajul de acum un an și jumătate, Portugalia e mai experimentată, grație prezenței la EURO 2017, asta e clar. În schimb, noi am pierdut mai multe jucătoare care au evoluat în acel play-off.

– Ce spun fetele noastre?
– Vorbesc aproape zilnic cu ele. Le urmăresc pe cele din campionatul intern, le urmăresc și pe cele din campionatele străine. Au un tonus bun și o dorință de a juca extraordinară. Sper să ne bucurăm de un succes în fața Portugaliei.