Pentru adversara tricolorelor acesta va fi al doilea joc, Italia urmând să debuteze vineri seară pe teren propriu în compania naționalei Moldovei, partidă în care trupa pregătită de Milena Bertolini pornește drept favorită.

Calificată în faza eliminatorie a Ligii Campionilor

Fetele noastre sunt hotărâte să înceapă cu dreptul această nouă campanie de calificare, la finală căreia să obțină biletele pentru turneul final din Franța. „E foarte important debutul și aici nu mă refer doar la mneciul cu Italia de marți, ci la toate partidele din această toamnă”, a spus, pentru www.frf.ro, Maria Ficzay, om de bază în echipa națională a României. În vârstă de 25 de ani, Maria Ficzay traversează o perioadă foarte bună. Campioană din nou în Polonia, Maria s-a calificat cu Medik Konin în faza eliminatorie a Ligii Campionilor. Medik Konin va întâlni însă una dintre cele mai puternice echipe din lume, Olympique Lyonnais, campioana ultimelor 11 ediții ale primei ligi din Franța și câștigătoarea ultimelor două ediții ale UEFA Women’s Champions League!

„Mă simt în formă”

Maria, cum a fost revederea cu fetele?
Ca de obicei, frumoasă. Le-am regăsit pe toate foarte optimiste. Toate suntem pregătite și nerăbdătoare să începem o nouă campanie, iar la final să ne bucurăm de o calificare pe care o dorim atât de mult. E foarte important debutul și aici nu mă refer doar la mneciul cu Italia de marți, ci la toate partidele din această toamnă.

Cum te simți?
Fizic și psihic stau foarte bine. Am jucat toate minutele în Liga campionilor, mă simt în formă.

„Va fi un meci foarte echilibrat”

Ce spui despre Italia, primul nostru adversar?
Cred că au slăbit puțin față de anul trecut. Am mai jucat împotriva Italiei, ca și împotriva formațiilor de club din Italia. Nu e o echipă de talia Germaniei sau Franței, de exemplu, dar Italia rămâne un adversar redutabil, îi place contraatacul, are jucătoare cu experiență, are omogenitate. E ca și echipa României, formată din jucătoare ce se cunosc foarte bine între ele, se înțeleg bine între ele. Sunt convinsă că România – Italia va fi un meci foarte echilibrat. Dorința noastră e aceea de a învinge.

Cel mai probabil vei face pereche în apărare cu Teo Meluță.
Am jucat de multe ori împreună, ne știm bine. E foarte tânără, nu are experiența altor fete, dar compensează asta prin calitățile pe care le are. Am evoluat împreună și în turneul de anul trecut din Statele Unite ale Americii, un meci și jumătate dacă nu greșesc.

Ce spui despre celelalte adversare? Belgia?
Are jucătoare ce evoluează în campionatele puternice din Europa. E o echipă bună, cu un stil asemănător Olandei, noua campioană a Europei! E un adversar tare, dar în niciun caz peste Italia.

Portugalia?
Nu cred că ne mai pot surprinde cu ceva. Ne știm bine, de la baraj. Am și uitat de acel meci, chiar dacă atunci când am văzut echipa Portugaliei la primul meci de la Europene m-am gândit că acolo putea fi România.

Programul din debutul preliminariilor e bun?
Eu cred că ne avantajează. Am jucat întotdeauna bine în preliminarii cu echipele prezente la turneele finale. În Italia nu a început campionatul. Noi avem deja meciuri în picioare, inclusiv în Liga Campionilor. E clar, oboseala se va acumula după primele meciuri, dar important e să nu avem fete accidentate sau suspendate.

„Absența ei va fi rezolvată”

Cât va conta absența Ștefaniei Vătafu?
Ștefi e o jucătoare importantă în echipa națională. Cred că și antrenorii au bătăi de cap din cauza accidentării ei, dar sunt convins că absența ei va fi rezolvată.

Te aștepți ca suporterii să vină din nou în număr mare la stadion?
Nu cred că vom mai avea afluența de public de la meciul cu Portugalia. Cred totuși că vom avea un număr important de suporteri, o medie între meciurile cu Ucraina și cu Portugalia. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că prezența lor alături de noi ne motivează extraordinar!