Mâine, de la ora 17.00 (ora României), în Danemarca, Fortuna Hjørring și Brøndby IF, cele două grupări care domină de ani buni fotbalul feminin din Danemarca se înfruntă în finala Cupei!

Partida dintre Fortuna și Brøndby se va disputa la Hjørring, pe terenul liderului din play-off-ul Elitedivisionen, primul eșalon feminin al fotbalului din Danemarca.

Va fi un meci al ambițiilor, al orgoliilor și nu în ultimul rând al revanșei din punctul nostru de vedere, al celor de la Fortuna Hjørring”, a declarat Florentina Olar-Spânu, una dintre vedetele echipei Fortuna și căpitanul primei reprezentative de fotbal a României.

Florentina traversează o perioadă extraordinară, fiind jucătoarea cu cele mai bune cifre din play-off-ul Elitedivisionen: 9 goluri și 6 pase decisive în 7 partide! În acest sezon, Fortuna Hjørring și Brøndby IF s-au confruntat de trei ori. De două ori în sezonul regular (1-1 și 2-2) și o dată în play-off, meci câștigat de Brøndby cu 4-2.

“Jucăm mai bine decât ele”

– Florentina, încă un meci cu Brøndby!
– Și ce meci! E finala Cupei, competiție pe care Fortuna n-a mai reușit să o câștige din 2008. E nebunie aici la Hjørring! Toată lumea așteaptă finala Cupei. Oficialii clubului s-au ocupat de mediatizarea evenimentului. Sunt supermarketuri, de exemplu, în care casierele sunt îmbrăcate în tricourile Fortunei și împart bilete. Intrarea e gratuită la finala de mâine, dar oamenii când au bilet se simt cumva datori să vină la stadion!

– Anul trecut finala a avut aceleași protagoniste!
– Nu vreau să-mi amintesc de acel meci! Am condus până în minutul 87. Apoi, în al patrulea minut al prelungirilor am luat al doilea gol și apoi am pierdut.

– Cum vezi confruntarea de mâine?
– Sunt, fără îndoială, cele mai bune echipe din Danemarca. Asta înseamnă că va fi un meci tare, un meci bun, așa cum au fost și celelalte dintre noi și Brøndby în acest sezon. Va fi o partidă interesantă, în care șansele sunt de 50 la 50, deși cred că jucăm mai bine decât ele în acest moment.

– Mai aveți o confruntare cu Brøndby în acest sezon!
– Așa e! Chiar în ultima etapă a play-off-ului, acasă la noi. Acum, cu trei etape înainte de final, noi suntem pe primul loc. Avem două puncte avans față de Brøndby, care s-a împidicat surprinzător la ultima deplasare cu Skovbakken, 1-1. Meciul din ultima etapă va fi tot o finală!

Ploaia, bat-o vina!

– Cum e vremea la Hjørring?!
– Am avut două săptămâni însorite, dar acum plouă din nou! Asta mi-a reamintit de sosirea mea, aici, în Danemarca. Primele două săptămâni ploaia n-a încetat! Sunt însă o fire adaptabilă, acesta a fost norocul meu.

– Olimpia Cluj, fosta ta echipă, a cucerit un nou titlu de campioană!
– Mă bucur pentru ele. Le-am și felicitat pe fete! Olimpia e echipa mea favorită, deși, sincer, aș vrea să văd și alte formații care să se bată cu șanse la titlu. Asta ar veni în ajutorul fotbalului românesc, în sprijinul echipei naționale feminine a României.

Cupa și campionatul

– Apropo de națională! Se apropie jocul cu Albania.
– Mă gândesc la acest meci încă de la partida cu Franța, de la Pitești! La prima vedere pare un joc ușor, dar sunt convinsă că nu va fi o simplă formalitate. Nu avem voie să facem niciun pas greșit dacă dorim să ne calificăm la EURO 2017. Avem câteva jucătoare suspendate, dar sunt sigură că antrenorii vor găsi soluții. În plus, era să uit, Olivia Oprea, care evoluează în Spania, s-a accidentat și va fi indisponibilă…

– Cupa și campionatul cu Fortuna?
– Ar fi ceva extraordinar. Performanța e la mâna noastră. Suntem hotărâte ca anul acesta să luăm și Cupa, și campionatul! Începem cu prima, Cupa Danemarcei, mâine!