Luni, 30 mai, a avut loc la Buftea prima acțiune de informare în materie de antidoping planificată de Comisia de specialitate din cadrul FRF în colaborare cu Agenția Națională Antidoping la un lot de fotbal feminin.

Astfel, prima reprezentativă feminină a României, angrenată în lupta pentru calificarea la Campionatul European de Fotbal 2017 din Olanda, a beneficiat de prezentarea făcută de Răzvan Alexandru Popescu, Consilier ANAD. Tematica a cuprins noțiuni despre: suplimentele nutritive, controlul doping, lista substanțelor interzise.

”Fetele au fost foarte receptive și au pus întrebări pe toată perioada prezentării. În perspectiva calificării la Campionatul European, ele trebuie familiarizate cu procedurile controlului doping, deoarece la acest nivel controalele sunt frecvente si foarte stricte”, a precizat Răzvan Alexandru Popescu.

Lotul național feminin a decolat azi spre Tirana pentru partida cu reprezentativa similară a Albaniei. Meciul e programat pe 2 iunie, la Elbasan, iar partida contează pentru Grupa 3 de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Olanda. După cinci partide disputate, România e pe locul 3, cu 7 puncte. Fetele pregătite de selecționerul Mirel Albon sunt momentan depășite în clasament de Ucraina, 10 puncte, și Franța, 18 puncte, însă ambele selecționate au un meci în plus disputat.