Florentina Olar-Spânu, căpitanul echipei feminine de fotbal a României, împlineşte sâmbătă, 6 august, 31 de ani! Considerată drept cea mai bună jucătoare din istoria fotbalului românesc, Florentina nu îşi va serba aniversarea celor 31 de ani, ea aflându-se în cantonament cu echipa sa, Fortuna Hjørring, deţinătoarea titlului şi a Cupei în Danemarca, formaţie cu o prezenţă constantă în ultimii ani în fazele eliminatorii ale UEFA Women’s Champions League.

"Plecăm în Norvegia, unde duminică avem un meci amical cu Lillestrøm, echipă aflată în plin campionat. Va fi un test foarte bun pentru noi, care ne-am reluat pregătirile de două săptămâni. E ziua mea? Era să uit! Glumesc, fireşte! Nu vreau să fiu rea, dar nu vreau niciun cadou. Sau nu acum. Îl vreau în septembrie. Calificarea naţionalei noastre la EURO 2017 ar fi cadoul perfect. Nu îmi doresc nimic altceva de ziua mea în acest an", a declarat, pentru frf.ro, Florentina Olar.

Cea mai bună jucătoare în Danemarca şi în sezonul trecut, Florentina s-a implicat săptămâna trecută în organizarea uneia dintre cele mai mari competiţii fotbalistice din lume, "Dana Cup", turneu organizat de unul dintre cei mai importanţi sponsori ai campioanei Fortuna Hjørring."Au fost 1.153 de echipe din toată lumea! Atenţie, nu 1.153 de jucători, ci de echipe! De fete şi băieţi. Din Asia, Africa, America de Sud, de pretutindeni. Fiecare jucătoare de la echipa mare a avut cel puţin o sarcină pentru bunul mers al competiţiei. Eu am cumpărat bilete la diversele obiective turistice din zonă, am fost chiar şi ghid la o plimbare cu feribotul pentru două dintre delegaţiile prezente la <<Dana Cup>>", a mărturisit Florentina Olar.

Săptămâna viitoare, mai precis pe 14 august, Elitedivisionen, primul eşalon fotbalistic din Danemarca va porni la drum în noul sezon. "Obiectivele pentru Fortuna Hjørring rămân aceleaşi: titlul, campionatul şi un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor", a spus Florentina Olar.