Week-end perfect pentru două dintre cele mai bune straniere ale naţionalei feminine de fotbal a României.

În Danemarca, Elitedivisionen, prima ligă feminină de fotbal, a programat meciurile din etapa a doua a play-off-ului. Campioana de acum două sezoane, Fortuna Hjørring, la care este legitimată şi Florentina Olar-Spânu, căpitanul echipei naţionale a României, s-a impus în deplasare, scor 5-0, în faţa formaţiei Vejle Boldklub. Titulară la Fortuna, Florentina a făcut o partidă excelentă: gol şi pasă de gol! Acesta e cel de-al doilea succes în play-off pentru trupa din Hjørring, după un scor similar, 5-0, cu Kolding.

”A fost un meci greu. A plouat pe toată durata jocului, terenul a fost destul de greu, toate acestea fiind în avantajul adversarelor. După primul gol, însă, ne-am făcut misiunea mult mai ușoară. Cu zece minute înainte de final am fost schimbat. Cum am marcat?! A fost o combinație frumoasă în urma căreia am scăpat singură cu portărița adversă, am driblat și apoi am înscris în poarta goală”, a povestit Florentina.

Etapa viitoare, Fortuna Hjørring, care e lider în Elitedivisionen, va evolua, tot în deplasare, cu Odense Boldklub. Principala urmăritoare a Fortunei, Brøndby IF, a bifat de asemenea un succes în acest week-end, 3-0 cu IK Skovbakken Kvinder.  Diferența dintre Fortuna și Brøndby e de doar un punct.

În campionatul Spaniei, Levante, echipă la care evoluează și internaționala Olivia Oprea, a trecut de Espanyol cu 3-2. La Levante, Olivia Oprea a fost titulară în banda dreaptă a defensivei și a evoluat pe tot parcursul meciului.

ADI DOBRE