Naționala feminină de fotbal a României a plecat în această dimineață spre Albania, acolo unde joi se va confrunta cu naționala țării gazdă, într-o partidă contând pentru preliminariile Campionatului European de anul viitor din Olanda.

Meciul contra Albaniei de la Elbasan e unul foarte important, victoria naționalei României fiind una obligatorie. Cu trei puncte în Albania, echipa pregătită de Mirel Albon va egala Ucraina în clasament și își va recupera poziția a doua în Grupa a 3-a de calificare.

În aceste condiții, meciul contra Ucrainei din 15 septembrie, de pe teren propriu, va fi o veritabilă finală pentru locul doi, care poate asigura prezența la turneul final.

Prima reprezentativă s-a reunit în week-end la Buftea, aseară având loc ultimul antrenament înaintea plecării spre Albania.

Cu o zi înainte, fetele din naționala României au mers la "Constantin Tănase”, unde au asistat la spectacolul "Aer bun de Herăstrău”!

După cinci partide disputate în Grupa 3 de calificare la EURO 2017, România e pe locul 3, cu 7 puncte. Fetele pregătite de selecționerul Mirel Albon sunt momentan depășite în clasament de Ucraina, 10 puncte, și Franța, 18 puncte, însă ambele selecționate au un meci în plus disputat. România a bifat două victorii, 3-0 cu Albania și 3-1 cu Grecia, un egal, 2-2 cu Ucraina, și două înfrângeri, ambele în fața Franței, 0-3, în deplasare, și 0-1, acasă. Naționala noastră e în fața primei calificări la un turneu final.