Naționala feminină de fotbal a României a plecat în această dimineață spre cel de-al doilea cantonament din această iarnă. După Spania, în ianuarie, fetele lui Mirel Albon au acum ca destinație Turcia. Prima noastră reprezentativă va participa la tradiționalul turneu Gold City Women’s Cup, găzduit de Alanya, una dintre cele mai frumoase localități din Turcia, aflată pe litoralul Mării Mediterane, la 140 de kilometri Est de Antalya.

România va disputa trei partide, după următorul program: 1 martie: România – Turcia, ora 16:30 (ora României), 3 martie: România – Kosovo, ora 15:00 (ora României), 5 martie: România – Polonia, ora 16:30 (ora României).

Mirel Albon, selecționerul României, a avut la dispoziție o parte din lotul pentru Gold City Cup încă de vineri, când, la Mogoșoaia, s-au reunit jucătoarele din campionatul intern, dar și Florentina Olar-Spânu, căpitanul naționalei. Celelalte jucătoare convocate pentru cantonamentul din Turcia vor sosi direct la Alanya.

„Este o perioadă importantă pentru toate echipele naționale feminine din Europa. Mă bucur că mergem la Gold City Cup, pentru că vom avea toate condițiile pentru o pregătire bună. Vremea a foarte bună pentru fotbal în această perioadă acolo, la Alanya, adversarii sunt motivați”, a declarat, pentru www.frf.ro, Mirel Albon, care a precizat: „Trebuie să folosim din plin această perioadă, pentru că, din păcate, acțiunea din aprilie a căzut. Cele două meciuri din deplasare cu Țara Galilor nu se mai dispută. Deși inițial ne-am înțeles, galezii au avut ulterior pretenții exagerate”.

Totuși, naționala României ar putea avea un adversar în aprilie. „Sunt ceva planuri în vederea unui joc amical cu Serbia, poate la Timișoara. Deși îmi e greu să cred că se mai poate face ceva, în acea perioadă fiind deja programată, după anularea deplasării din Țara Galilor, etapă de campionat”, a mai spus Mirel Albon.

Selecționerul va încerca să găsească la Gold City Cup noi soluții pentru echipa națională, de asemenea un nou sistem de joc. „Avem noutăți în lot. Două fete din campionatul intern, Elena Răduc, CS Navobi Iaşi, și Claudia Bistrian, CFR Timişoara, dar și o revenire, Annemarie Bănuţă, care evoluează la Rodez Aveyron, prima ligă din Franța. "Încercăm să schimbăm sistemul. Vrem să jucăm mai ofensiv, sa imbunătăţim posesia. Suntem o echipă care munceşte foarte mult, dar avem probleme la posesie. Întâlnim la Alanya două echipe, Turcia şi Kosovo, ce vor demara în curand calificările pentru preliminariile Campionatului Mondial. Aşadar, două echipe motivate, bine pregătite în acest moment. Asta e bine. Mă bucura şi faptul că, faţă de cantonamentul din Spania, fetele sunt mult mai pregătite acum", a concluzionat Mirel Albon.

Lotul de 20 de jucătoare pentru turneul Gold City Cup

Portari
Andreea Părăluţă (Atletico Madrid, Spania)
Linda Kajtar (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Fundași
Andreea Corduneanu (FC Aire-le-Lignon, Elveţia 2)
Maria Ficzay (Medyk Konin, Polonia)
Brigitta Goder (ETO FC Gyor, Ungaria)
Olivia Oprea (Levante UD, Spania)
Lidia Havriştiuc (Olimpia Cluj)
Teodora Meluţă (Olimpia Cluj)
Anamaria Gorea (ASA Tîrgu Mureş)

Mijlocași
Ioana Bortan (Olimpia Cluj)
Ştefania Vătafu (Olimpia Cluj)
Andreea Voicu (Olimpia Cluj)
Cristina Carp (Olimpia Cluj)
Elena Răduc (CS Navobi Iaşi)
Claudia Bistrian (CFR Timişoara)
Adina Giurgiu (Olimpia Cluj)

Atacanți
Florentina Olar (Fortuna Hjorring, Danemarca)
Mara Bâtea (Olimpia Cluj)
Mihaela Ciolacu (Olimpia Cluj)
Annemarie Bănuţă (Rodez Aveyron, Franța)

Din lotul convocat de Mirel Albon a făcut parte inițial și Laura Rus, atacantul celor de la Huelva. Aceasta a suferit însă o accidentare și a fost înlocuită cu Mihaela Ciolacu de la Olimpia Cluj.