La această acțiune au fost convocate și jucătoare de la naționala U19, care se pregătește de turneul de elită din Franța, de calificare la Euro. Astăzi la prânz, la Mogoșoaia, a avut loc și o conferință de presă. 
 
“Fac fotbal cu mare plăcere. Evident că am început în fața blocului alături de băieți. Am ajuns însă să trăesc din asta. Am și avut șansa să semnez un contract în Danemarca. La națională vin cu dragoste imensă. Naționala este cea care îți și dă șansa să pleci în străinătate. Meciul cu Franța reprezintă un test util. Cu Italia avem doar șansa victoriei. Știm asta și ne pregătim ca atare. Mă bucur enorm de faptul că suntem un grup unit. Suntem toate prietene și ne comportăm ca o familie, iar la acest nivel este esențial”, a declarat Florentina Spânu (foto), căpitanul naționalei de senioare a României.
 
“Mă bucur că fac parte și din lotul primei reprezentative. Orice prezență la echipa de senioare înseamnă acumularea de experiență. Personal mă pregătesc pentru Turul de Elită U19 din Franța. Știm că acolo avem adversare puternice, dar mergem să ne jucăm șansa. Suntem un colectiv bun. Sperăm în calificarea la turneul final, așa cum am mai reușit și pentru precedentele ediții”, spune și Andreea Corduneanu, căpitanul selecționatei Under 19.
 
Selecționerul ”naționalei” U19 și ”secundul” naționalei mari, Mirel Albon, a completat: “Partida cu Franța este un test util. Din păcate nici acum nu putem avea la dispoziție lotul complet. Avem cel puțin trei absențe importante. Vătafu are problemele medicale, Oprea Olivia sper să revină cu Italia, iar Bârțoiu Georgiana a suferit o întindere la inghinali și absentează și ea. Ca joc, este unul foarte important. Franța este un adversar puternic și cu experiență”.
 
Reprezentativa de senioare a României va evolua contra Italiei pe 10 aprilie, la Cluj-Napoca, în fața Italiei, în preliminariile CM 2015. Iar selecționata Under 19 va disputa trei partide la Turul de Elită din Franța pentru calificarea la Euro: cu Franța (5 aprilie), cu Suedia (7 aprilie) și cu Polonia (10 aprilie).