Căpitanul reprezentativei Under 17 a României, care, luna aceasta, va participa la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European, are planuri mari: ”Îmi doresc calificarea la EURO Under 17 și să rămân în lotul echipei naționale de senioare”.
 
– Teodora, cum te-ai simțit la primul meci pentru echipa națională de senioare?
– Trebuie să recunosc că am avut mari emoții, dar colegele mele au fost alături de mine, atât pe teren, cât și în afara lui, așa că am reușit să le depășesc și să am o evoluție bună.
 
– Ai debutat cu o victorie, cum ai sărbătorit după joc? 
– În primul rând mi-am sunat familia, m-au felicitat toți, mi-au urat succes și să ajung cât mai sus în carieră. Desigur, după meci m-au felicitat și colegele mele, alături de care am sărbătorit la o pizza. 
 
”Teodora are calitățile unei jucătoare de top. Are inteligență, viteză, abilitate tehnică, talie și calități de lider. În 5-6 ani poate ajunge noul căpitan al echipei naționale” (Mirel Albon, selecționer România)
 
– Spune-ne, te rog, care sunt obiectivele tale pentru viitorul apropiat?
– Îmi doresc foarte mult și sper să mă calific la Campionatul European împreună cu colegele mele din reprezentativa sub 17 ani și mi-aș dori să fiu convocată și în continuare la echipa de senioare, chiar dacă sunt încă foarte tânără. Am întâlnit aici un colectiv minunat, o adevărată familie. Sper să am cât mai multe realizări și cu echipa la care evoluez în prezent, Olimpia Cluj.
 
– De cât timp joci fotbal și ce te-a determinat să practici acest sport?
– Joc fotbal de aproape 7 ani. Înainte, am făcut dansuri, dar mă plictiseam deoarece prindeam repede pașii. Părinții m-au întrebat dacă vreau să practic un sport, cum ar fi tenisul, handbalul… Dar eu am vrut să joc fotbal pentru că mi se părea ceva diferit, mă atrăgea. Chiar dacă unii copii râdeau de mine, eu nu îi băgam în seamă, pentru că știam că fac ceea ce îmi place. Chiar dacă la un moment dat cei din jurul meu m-au sfătuit să mă las, din cauza unei probleme la picior, eu nu am renunțat. Iar acum, după ce am debutat la prima reprezentativă, mi-am îndeplinit unul dintre visuri.
 
Teodora Meluță
• Data nașterii: 3 august 1999
• Club: Olimpia Cluj
• Fostul club: CSȘ Târgoviște
 

Cel mai tânăr ”tricolor”: 16 ani și 10 luni

Teodora Meluță, 15 ani și 7 luni, este mai tânără cu mai bine de un an decât cel mai tânăr ”tricolor” din istorie: Cristian Manea. Fundașul Viitorului a debutat în 2014, în amicalul câștigat cu Albania (1-0), la vârsta de 16 ani și 10 luni, depășindu-i în acest top pe Grațian Sepi (17 ani și 3 luni), pe Ilie Balaci (17 ani și 6 luni) și pe Nicolae Kovacs (17 ani și 8 luni). 
 

La ”Elită”, cu Belgia, Spania și Rusia

Pentru a-și îndeplini unul dintre visuri, calificarea la EURO Under 17, Teodora Meluță trebuie să câștige, alături de colegele din reprezentativa sub 17 ani, o grupă din care mai fac parte Belgia, Spania și Rusia, pe care România le va întâlni, în această ordine, la Turul de Elită, pe 22, 24, respectiv 27 martie, la Soci. ”Tricolorele” au și varianta calificării de pe locul 2, dacă vor obține cel mai bun punctaj dintre toate echipele clasate pe această poziție la Turul de Elită.