Naţionala feminină de fotbal a Franţei, liderul autoritar din Grupa 3 de calificare la Campionatul European, poate obţine azi, matematic, biletele pentru competiţia ce va fi găzduită anul viitor de Olanda.

Cu 15 puncte din tot atâtea posibile, Franţa dă piept azi, pe teren propriu cu Ucraina, principala adversară a naţionalei României în lupta pentru locul doi. Partida e programată de la ora 22.00, ora României, pe "Stade Nungesser" din Valenciennes şi va fi condusă la centru de Eszter Urban, din Ungaria.

Ucraina a trecut vineri, în aceeaşi zi în care România pierdea greu în faţa Franţei la Piteşti, 0-1, pe locul doi în Grupa 3, după succesul, 2-0, de la Lvov cu Albania. Ambele goluri ale Ucrainei au fost marcate de Darina Apanaschenko, atacantul de la Zvezda 2005 Perm. Ucraina are în acest moment 10 puncte, cu trei mai mult decât naţionala noastră.

"Meciul de azi de la Valenciennes e foarte important în economia grupei. Dacă bate azi, Franţa e calificată şi matematic. Pe noi ne interesează ca Ucraina să nu ia punct sau puncte din această confruntare", a declarat Mirel Albon, care se află la faţa locului pentru a vedea partida.

"Ne interesează foarte mult jocul Ucrainei. Vreau să văd ce s-a schimbat în jocul lor de la acel 2-2 din toamnă, pentru a nu ne surprinde la ora returului", a mai spus Albon. Meciul România – Ucraina e programat pe 15 septembrie.

Philippe Bergeroo, antrenorul naţionalei Franţei, nu va putea conta azi pe Louisa Nécib, mijlocaşul de la Lyon, accidentată vineri la Piteşti. Francezii vorbesc şi acum despre "victoria scurtă, dar foarte preţioasă" în faţa României, singura echipă din grupă care i-a dat bătăi de cap trupei lui Bergeroo.

Clasamentul grupei

Următoarele meciuri

11 aprilie: Franța – Ucraina

2 iunie: Albania – ROMÂNIA

3 iunie: Franța – Grecia

7 iunie: Ucraina – Grecia

15 septembrie: ROMÂNIA – Ucraina

20 septembrie: Franța – Albania, ROMÂNIA – Grecia

ADI DOBRE