Ca și la edițiile precedente, selecționerul Mirel Albon va deplasa în Ungaria o națională secundă, formată în principal din jucătoare din Liga 1. Cele mai multe dintre straniere se află în pregătiri cu echipele lor de club.

Cantonate de la începutul săptămânii la Cluj, fetele noastre vor pleca spre Ungaria joi, 26 iulie. A doua zi, România va întâlni selecționata țării gazdă, în meciul-vedetă al zilei. În deschiderea competiției se vor confrunta Belarus și Serbia.

Meciurile care vor stabili clasamentul final se vor disputa pe 29 iulie. Partida pentru locul trei, dintre învinsele primelor meciuri, este programată la ora 16:30, iar cea pentru trofeu va începe la ora 18:30.

Pentru Cristina Carp, jucătoarea campioanei „U” Olimpia Cluj, Balaton Cup reprezintă una dintre cele mai frumoase amintiri. "Balaton Cup mi-a rămas pentru totdeauna la inimă pentru că acolo am debutat la națională! Așa ceva nu se uită. Au trecut doi ani de atunci. Îmi amintesc bucuria cu care am primit convocarea. Era ca un premiu pentru munca de până atunci, pentru sacrificiile făcute", a spus, pentru www.frf.ro, Cristina.

Debutul la naționala României a avut loc chiar în ziua în care Cristina Carp împlinea 19 ani! "Încă un motiv să nu uit debutul la prima reprezentativă”, a spus ea râzând, după care a continuat: "Ce îmi doresc de ziua mea? Niciodată nu mi-am dorit ceva anume. Vreau doar să evoluez pe toate planurile".