Naţionala feminină de fotbal a României va juca mâine finala turneului Balaton Cup, competiţie organizată de Federaţia Ungară de Fotbal! Fetele pregătite de Mirel Albon, care au trecut ieri de Serbia cu 4-3, vor da piept cu selecţionata similară a Belarusului, învingătoare, tot ieri, în faţa naţionalei gazdă cu scorul de 4-1!

Partida România – Belarus e programată de la ora 18.30 (ora României), la Balatonfured. În deschidere, în finala mică de la Balaton Cup se vor întâlni învinsele de ieri, Serbia şi Ungaria.

Fără aportul celor mai importante dintre jucătoarele ce evoluează în străinătate, selecţionerul Mirel Albon a abordat turneul de la Balatonfured cu un lot dominat de jucătoarele din campionatul intern, "scheletul" fiind alcătuit din fetele de la Olimpia Cluj, campioana României. Pe lângă experimentatele Andreea Corduneanu, Corina Olar, Lidia Havriştiuc sau Ştefania Vătafu, antrenorul Mirel Albon a mizat ieri, contra Serbiei, şi pe o debutantă venită de la Olimpia, Cristina Carp.

Mijlocaşul Olimpiei Cluj, convocată în premieră la prima reprezentativă, a debutat în naţionala mare chiar în ziua în care a împlinit 19 ani! Cristina a jucat în ultimele 30 de minute ale meciului, cele mai încinse. "Am avut emoţii! Şi pentru debut şi pentru ziua mea! A fost ceva special", a povestit Cristina Carp. "Le cunosc pe majoritatea fetelor de multă vreme. Mă ştiu, le ştiu, ne înţelegem bine, aşa că emoţiile au trecut repede".

Cristina Carp s-a născut la Tecuci, în judeţul Galaţi. Mărturiseşte că nu are vreu idol, nici în fotbalul băieţilor, nici în cel al fetelor. "Pur şi simplu îmi place fotbalul. Am jucat la o echipă de băieţi, acasă, la Tecuci, după care, la 15 ani, am plecat de acasă doar ca să joc fotbal. M-am dus a Cluj, la Olimpia. Am stat o perioadă fără să ştiu dacă voi rămâne acolo. În cele din urmă visula devenit realitate", povesteşte Cristina, care spune că a avut totuşi de la cine să se inspire la începuturile carierei: "Unchiul meu a jucat fotbal. A jucat chiar şi la Steaua! Îl cheamă Stelian Stancu. Îl urmăream la jocuri, îl aşteptam să vină acasă, la Tecuci, să ne povestească, să jucăm împreună fotbal".

Cristina Carp a absolvit în această vară liceul, iar de la toamnă va fi studentă! "La Studii de Securitate! La Universitatea Babeș-Bolyai", precizează ea cu mândrie. Mijlocaş-stânga (deşi e jucătoare de picior drept!), uneori mijlocaş central, Cristina spune că nu are alte pasiuni: "Doar fotbalul"!

Mai spune că e sigură de calificarea echipei naţionale la Campionatul European de fotbal de anul viitor din Olanda, acolo unde, cu siguranţă, îşi doreşte să ajungă.

Tot contra Serbiei, ieri, a debutat în prima noastră reprezentativă o altă jucătoare. E vorba despre Isabelle Mihail, care evoluează la formaţia canadiană Kitchener Spirit. Văzută de toată lumea ca un viitor mare talent, încă junioară, Isabelle, născută în Canada, a şi marcat la meciul său de debut! Reuşita sa a fost decisivă pentru calificarea în finala de la Balaton Cup.