UPDATE 16:20 // Prima manșă se va juca în Portugalia, la Lisabona, pe 21 octombrie. Returul va fi pe 25 octombrie, la Cluj-Napoca.

Naționala feminină de fotbal a României va disputa în deplasare primul meci al ”dublei” de baraj pentru calificarea la Campionatul European de anul viitor din Olanda! Acesta a fost rezultatul tragerii la sorți ce a avut loc azi la Nyon!

România și Portugalia vor lupta astfel pentru ultimul bilet la EURO 2017 în două partide programate între 17 și 25 octombrie, mai întâi în Portugalia, apoi în țară. 

„Sunt mulțumit de cum a ieșit această tragere la sorți! Având în vedere că ambele formații joacă pentru prima oară un baraj, presiunea va fi în primul meci pe echipa gazdă. Dacă vom ști să le neutralizăm punctele forte, adică să ne apărăm departe de poartă pentru că ele au marcat multe goluri din lovituri de la 11 metri, vom reuși un rezultat bun în tur”, a declarat Mirel Albon, selecționerul României.

Cunoaștem deja numele celor 15 selecționate ce vor fi prezente în 2017 (16 iulie – 6 august) la turneul final din Olanda. Printre ele, 11 care au fost prezente și la ediția din 2013 și patru debutante (*):  

Țara gazdă: Olanda
Câștigătoare Loc II
Grupa 1 Islanda Scoția*
Grupa 2 Spania
Grupa 3 Franța
Grupa 4 Suedia Danemarca
Grupa 5 Germania Rusia
Grupa 6 Elveția* Italia
Grupa 7 Anglia Belgia*
Grupa 8 Norvegia Austria*

România a ajuns la baraj deși a încheiat în forță preliminariile. Naționala pregătită de Mirel Albon a terminat pe locul secund în Grupa a 3-a, dar i-a lipsit un singur gol ca să ajungă direct la turneul final!

Portugalia, adversara tricolorelor, a obținut accesul la baraj în ultima etapă, după ce a învins în deplasare Irlanda cu 1-0, echipă în fața căreia pierduse în prima etapă a preliminariilor, acasă, cu 1-2! Portugalia a ocupat locul secund în Grupa a 2-a, după Spania, dar înaintea Finlandei, pe care specialiștii o vedeau la ”baraj”.

Ca și România, Portugalia nu s-a calificat până acum la vreun turneu final.